Gökyay Vafkı Satranç Müzesi Giriş

Tarihler: 30 Haziran 2017 Cuma ~ 30 Haziran 2017 Cuma 30 Haziran 2017 17:00

Yer: Gökyay Vakfı Satranç Müzesi

Ücret: 1. Kategori - 13.00 TL - Öğrenci 8.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 30, 2017 ~ Haz 30, 2017
103 ülkeden toplanan satranç takımları, Gökyay Vafkı Satranç Müzesi'ni gezenleri adeta dünya turuna çıkaracak.

"Türkiye’nin ilk ve tek satranç müzesi iş adamı Akın Gökyay'ın satranç koleksiyonundan oluşmaktadır. Müzede 40 yıl içinde 6 kıtadan ve 103 ülkeden toplanan 600 parça satranç takımı bulunuyor. 2012 yılında en büyük satranç koleksiyonuna sahip koleksiyoner olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na da girme başarısı gösteren Gökyay, halen satranç takımı toplamaya devam ediyor. Hazine niteliğindeki koleksiyonda, dünyaya yön veren olaylar, kişiler ve hayal dünyasının kahramanları da yer alıyor. Satranç takımları arasında Kurtuluş Savaşı’nı anlatan; Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarının yer aldığı satranç takımı, 11 Eylül’ü tasvir eden; bir tarafta Saddam’ın piyon olarak tasvir edildiği Ahmedinecad, Beşer Esad, Bin Ladin’li takıma karşı Bush’un da piyon olarak tasvir edildiği Blair, Rumsfield, Condelaza Rice’ın takımının yer aldığı satranç takımı, Türklerin Ergenekon’dan çıkışını anlatan Kazakistan’dan alınmış satranç takımı, Harry Potter, Şirinler, Red Kit, Yüzüklerin Efendisi karakterlerinden oluşan satranç takımları da bulunuyor. Her yaştan ziyaretçinin harika vakit geçireceği müzede ; Şili’den Madagaskar’a, Amerika’dan Endonezya’ya, Tanzanya’dan Türkmenistan’a, Kırgızistan’dan Tacikistan’a, İtalya’dan Çek Cumhuriyeti’ne, Fransa’dan Yeni Zelanda’ya kadar 103 ülkeden toplanan satranç takımları, müzeyi gezenleri adeta dünya turuna çıkaracak. 

Eski Ankara evi mimarisinin eşsiz atmosferinde müze gezisi yapıp ardından kafede kahvenizi içebilir, müze mağazasından satranç temalı ürünler satın alabilirsiniz."

Müze, Salı - Pazar günleri arasında aşağıdaki saatlerde açıktır:10:30 - 12:30 13:30 - 18:00 - Organizasyon şirketi, etkinlik için uygun görmediği kişileri bilet bedelini iade etmek koşuluyla etkinlik mekanına almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT