Balerin

Balerin

Tarihler: 12 Şubat 2021 Cuma ~ 13 Şubat 2021 Cumartesi 21:00

Yer: Moda Sahnesi

Ücret: 25,00 ₺ 50,00 ₺ 75,00 ₺ 100,00 ₺ 250,00 ₺

Nereden Alınır: http://www.modasahnesi.com/

Adres: Caferağa Mah., Halil Etham Sok No:34 Kadıköy İstanbul

Telefon: 0216 330 58 01

Faks: 0216 330 58 02

Web: http://www.modasahnesi.com/

E Posta: bilgi@modasahnesi.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 12, 2021 ~ Şub 13, 2021

Bedirhan Dehmen: Dans ve bale dendiğinde, muhtemelen akıllara gelen ilk imge olan “Balerin”in gerçekliğini sorguluyoruz aslında. Fazla şablonlaşmış, tekdüzeleşmiş bir balerin algısı var: İşte tütüsü, point’leri (parmak ucunda durmasını ve dans etmesini sağlayan pabuçları), “beyaz”lığı, zarafeti, masumiyeti gibi…

Bu algıyı suda kırılmaya ve yabancılaştırmaya maruz bıraksak, “yamuk” bakarak onun kusursuzluğunu çarpıtmayı denesek, balerini insanlaştırsak ne olur? Balerinin hikayesinin satır aralarını ve sayfa kenarlarını okumak, aynadaki yansımasını esnetmek ve hatta çatırdatmak… Tüm bunlar, onun gerçekliğini yakalamamıza yardımcı olur mu?

İlke Kodal.: Evet, balerin pek çok insan için, ruhunu müzikle buluşturup izleyenlere ulaştıran, ışık yayan, hayranlık uyandıran ve hatta belki büyüleyen bir ilham kaynağı olabilir.

Sahne üzerinde gördüğümüz balerinin, görmediğimiz ve bilmediğimiz yönleri de var. Mesela, bir atlet gibi disiplinli ve yoğun bir çaba gerektiren zorlu bir yolda olması… Aynı zamanda, sürekli kendi fiziksel, psikolojik sınırlarıyla mücadele etmesini de araştırdık. Sonuçta, porselen bir süs bebek ya da müzik kutusunun içindeki, o kendi etrafında dönen bir obje olarak görülmemeli. Neticede o da bir insan.

Bu çalışma sürecinde, balerinin şimdiye kadar sahne üzerinde görmediğimiz yönlerini, iç dünyasındaki açılmamış kapılarını aralıyoruz ve kendisiyle en derinden yüzleştiği hallerine şahit olduğumuz bir yolculukta buluşuyoruz.

Bilgilendirme:

1. Bileti satın aldığınızda size yollayacağımız maildeki link size özeldir.

2. Linkte yer alan "Canlı Yayın" butonu, etkinliğin başlama saatine 15 dk kala aktif hale gelir.

3. Butonu tıklayınca yayına bağlanmış olursunuz ve IP adresiniz sisteme kayıt edilir. Farklı IP adresinden aynı linki tekrar kullanamazsınız.

4. Mobil aygıtlardan oyunu izleyecek olan seyircilierimizin hareket halinde olmaları durumunda baz istasyonlarının değişmesi sebebi IP adreslerinde farklılık yaratabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT