Barbaros Canlı Yayında Dulce Pontes'i Konuk Ediyor

Barbaros Canlı Yayında Dulce Pontes'i Konuk Ediyor

Tarihler: 14 Mayıs 2020 Perşembe ~ 14 Mayıs 2020 Perşembe 22:00

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 14, 2020 ~ May 14, 2020

14 Mayıs Perşembe günü saat 22.00’de @barbarosb instagram hesabında gerçekleşecek canlı yayında Barbaros ve Dulce Pontes dinleyicileri evlerindeki keyifli sohbetlerine davet ediyor.

   DULCE PONTES Hakkında
1969 doğumlu Portekizli yıldız Dulce Pontes, 7 yaşında Lizbon Konservatuarı’nda müzik eğitimine ve 9 yaşında da dans eğitimine başladı. Amália Rodrigues, Zeca Afonso, Argentina Santos, Fernando Maurício ve Carlos do Carmo gibi fado efsanelerini dinleyerek büyüyen Pontes, ilk olarak “Os Percapita” isimli rock grubuyla sahneye çıktı. Dulce Pontes 16 yaşında grubun solisti olarak ayrıca kendi bestelerini de seslendiriyordu.

1988 yılında rol aldığı bir reklam filminde çok beğenilen Dulce Pontes kısa bir süre içinde “Enfim Sós” adlı müzikal komedide başrol aldı. Böylece profesyonel kariyerine ilk adımını atan genç yıldız “Quem Tramou O Comendador?”, “007- Licença Para Jogar” gibi yapımlardaki rolleriyle ünlenmeye başladı.

7 Mart 1991’de katıldığı Portekiz Şarkı yarışmasında “Lusitana Paixão” şarkısıyla birinci olan Dulce Pontes, aynı şarkıyla 1991 yılında Roma’da düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Portekiz’i temsil ederek uluslararası bir ün kazanmış oldu.

İlk albümü “Lusitana” ile ortaya koyduğu kendine has tarzıyla çok iyi tepkiler alan Dulce Pontes, 1993’te ikinci albümü “Lagrimas” ile birlikte fado söylemeye başladı. İsyankâr tavrıyla fado müziklerine kendi renklerini katan Pontes’in albümü “Lagrimas” Portekiz’de tüm zamanların en çok satan plağı oldu ve yurtdışında pek çok ülkede yayınlandı. Çok geçmeden Dulce Pontes’in melankolik sesi, yakışıklı aktör Richard Gere’in başrolünde oynadığı “Primal Fear” filminin soundtrack albümünde yer alan “Canção do Mar” şarkısı ile Holywood’da da duyulmuş oldu.

Ardı ardına çıkardığı albümlerle ünü tüm dünyaya yayılan Dulce Pontes, gittiği her yere Portekiz’in şarkılarını götürdü ve çok beğenilerek dinlendi.

Fado müziklerinin yeniden keşfedilmesinde önemli bir rol oynayan Dulce Pontes, Andrea Bocelli gibi ünlü yıldızların albümlerinde de yer alırken, Portekiz’in tüm dünyada en çok tanınan şarkıcılarından biri haline geldi.

Dulce Pontes bugüne kadar kaybettiğimiz Yeşil Burun adalarının (Cape Verde) Morna Kraliçesi Cesaria Evora’dan Brezilyalı şarkıcı Marisa Monte’ye kadar dünyaca ünlü isimlerle aynı sahneyi paylaştı. Flamenko’nun divası Estrella Morente ile Zaragoza’daki Expo 2008 fuarı ile başlayan ve Sevilla’da sona eren “Dulce Estrella” adını verdikleri büyük bir turneye de çıkan Dulce Pontes, sıklıkla iş birliği yaptığı ünlü İtalyan besteci Ennio Morricone'nin Cinema Paradiso'daki unutulmaz müziğini seslendirerek ayrıca büyük ilgi gördü.

Sonrasında “O Coracâo Tem Três Portas” (2006), “Momentos” (2009) ve “Peregrinacâo” (2017) çalışmalarını dinleyicileri ile buluşturan sanatçı, 2009 yılında yayınlanan ve kariyerinin en iyi şarkılarını bir araya getirerek, Jose Carreras ve George Dalaras gibi dev isimlerle düetler de gerçekleştirdiği albümü Momentos’la eğitimli sesini ve isyankâr fado tarzını unutulmazlar arasına yerleştirdi.

Dulce Pontes, çeşitli müzik türlerinin sınırlarını aşmakta tereddüt etmeyen çok yönlü ve yenilikçi bir sanatçı. Bu yönü, Cesaria Evora, Caetano Veloso, Marisa Monte, Estrella Morente, Carlos Núñez, George Dalaras, Stefanos Korkolis, Waldemar Bastos ve Eleftheria Arvanitaki gibi uluslararası sanatçılarla iş birlikleri gerçekleştirmesine olanak sağladı.

Eşi görülmemiş vokal ve sanatsal yeteneği ile Royal Albert Hall, Verona Arena, Roma'daki Auditorio Parco della Musica, Milano'daki Palazzo Mazda, Paris'teki Palais des Congrès ve Tokyo Uluslararası Forum Salonu'nda çarpıcı performanslar sergiledi.

Dulce Pontes, Ennio Morricone ile de konser verdi. New York Carnegie Hall'de tarihteki en büyük tv izlenme oranını alan “7 Wonders of the World” özel galasında kendi yazdığı “One World” şarkısını José Carreras ile birlikte seslendirdi.

Diskografi: Lusitana (1992), Lágrimas (1993), O Primeiro Canto(2000), Focus (2003), O Coração Tem Três Portas (2006), Momentos (2009), Peregrinação (2017), Best Of (Deluxe) (2019)

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT