Ben Okurum: Suç ve Ceza. Deniz Yüce Başarır

Ben Okurum: Suç ve Ceza. Deniz Yüce Başarır

Tarihler: 05 Kasım 2020 Perşembe ~ 31 Aralık 2020 Perşembe

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2020 ~ Ara 31, 2020

Yayıncılık dünyasının deneyimli ismi Deniz Yüce Başarır’ın storytel.tr sponsorluğunda gerçekleşen, sohbetle bilgiyi buluşturan “Ben Okurum” adlı podcast’i yaz tatilinin ardından kitapseverlerin kulaklıklarına geri dönüyor! Hem de dünya edebiyat tarihinin en önemli, en tanınmış eserlerinden biriyle: Suç ve Ceza. Deniz Yüce Başarır, “Ben Okurum”un yeni sezondaki ilk bölümünde Dostoyevski’nin bu ölümsüz eserini Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından biriyle, Zülfü Livaneli ile konuşuyor. Suç ve Ceza’yı “dünya tarihinde yazılmış en büyük kitaplardan bir tanesi” diye tanımlayan Livaneli, Dostoyevski içinse “Sadece insanların ruhlarındaki kargaşayı anlatarak, iklimi ve yaşanan ortamı hissettirebilmek çok büyük bir ustalık. Yani Dostoyevski’nin bir yazı sırrı var.” diyor.

Deneyimli yayıncı Deniz Yüce Başarır, “Ben Okurum” adlı podcast’in her bölümünde farklı bir kitaba odaklanıyor. Başarır, kitabın ona hissettirdiklerini anlatırken yazarıyla ilgili anahtar niteliğinde bilgiler vermeyi de ihmal etmiyor. Kitaplar üzerine bir arkadaş sohbeti tadında ilerleyen ve aynı zamanda bilgilendiren “Ben Okurum” podcast’inin her bölümüne farklı bir isim konuk oluyor.

Yeni sezonun ilk “Ben Okurum” bölümünde Deniz Yüce Başarır, Türkiye’nin en sevilen kalemlerinden biri olan Zülfü Livaneli’yi ağırlıyor. Fyodor Mihayloviç Dostoyevski’nin ölümsüz eseri Suç ve Ceza’yı konuştukları sohbetle Başarır ve Livaneli dinleyicileri; romanın kendi kadar ünlü kahramanı Raskolnikov’un ruhundaki karmaşaya tanık olmaya, 19. yüzyıl Rus edebiyatının derinliklerine dalmaya ve Dostoyevski’nin çalkantılı hayatı hakkında bilgi edinmeye davet ediyor.

19. yüzyıl Rus romanını ulaşılmaz bir doruk olarak gördüğünü dile getiren Zülfü Livaneli, dönemin Rus sanatçılarını ise “Rus romancıların, edebiyatçıların ve müzisyenlerin Rus halkına karşı duydukları bir şefkat var. Anlattıkları insanları bir şefkat duygusuyla sarıp sarmalıyorlar. Bence Rus romancıları o dönemin diğer edebiyatçılarından ayıran bu şefkat duygusu ve sıcaklık.” diye anlatıyor. Usta yazar sözlerine “Dostoyevski Raskolnikov’u yazarken yalnız Raskolnikov’u yazmıyor. Evrensel insanlık meselelerinin, insanın içindeki o karanlığın, suç eğiliminin derinliklerine iniyor” diye devam ediyor.

“Ben Okurum”un yeni bölümünde Suç ve Ceza’nın en can alıcı bölümlerinden bazıları da, Başarır’ın sesinden dinleyicilere ulaşıyor.

Storytel Türkiye’nin sponsorluğunda hazırlanan “Ben Okurum”un tüm bölümlerine Spotify, Apple Podcasts, Podtail, CastBox, ve Simplecast'ten ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT