Bilkent Senfoni Orkestrası & Gökhan Aybulus

Tarihler: 28 Eylül 2020 Pazartesi ~ 28 Ekim 2020 Çarşamba 20:00

Yer: Online Etkinlikler

Ücret: 1. Kategori - 20.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 28, 2020 ~ Eki 28, 2020
Beethoven’ın Aydınlık Dünyası teması etrafında şekillenen festival, bestecinin 200 yıldır aydınlığı hiç azalmayan 5. Senfoni’si ile sürüyor

BİLKENT SENFONİ ORKESTRASI
DAĞHAN DOĞU şef
GÖKHAN AYBULUS piyano

Wolfgang Amadeus Mozart
Piyano Konçertosu No. 24 Do minör, K. 491
Ludwig van Beethoven
Senfoni No. 5, op. 67
Arasız 65’ sürer.

KONSERE DOĞRU
28.09.2020 PT | İKSV YouTube kanalı
Aydın Büke’nin Beethoven hakkında konuşması

Beethoven’ın Aydınlık Dünyası teması etrafında şekillenen festival, bestecinin 200 yıldır aydınlığı hiç azalmayan 5. Senfoni’si ile sürüyor. Beethoven’ın ilk dört notasıyla bile herkesçe tanınan bu senfonisi, klasik müziğin en sevilen ve en sık seslendirilen eserlerinden biri. Ülkemizin ilk özel, akademik, uluslararası sanat topluluğu olan Bilkent Senfoni Orkestrası’nı başarılı genç kuşak şeflerimizden Dağhan Doğu’nun yöneteceği konserin solisti Gökhan Aybulus ise Beethoven’ın da hayran olduğu, Mozart’ın tutkulu ve şiirsel 24. Piyano Konçertosu’nu seslendiriyor.

Moskova Çaykovski Konservatuvarı mezunu ilk Türk piyanist olan Gökhan Aybulus, müthiş tekniğini fevkalade müzikalitesinin hizmetine sunarak eserlerin ruhunu mükemmel yansıtmasıyla övgü topluyor. Virtüöz piyanist bugüne kadar Viyana Konzerthaus, Berlin Konzerthaus, Çaykosvki Konservatuvarı Büyük Salonu, Pekin Ulusal Gösteri Merkezi dahil dünyanın önemli salonlarında dinleyicilerle buluştu, 2012’de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Çin turnesine çıktı. Yurtiçi ve yurtdışında solistlik kariyerine devam eden; Natalia Gutman, Dora Schwarzberg, Nikolai Lugansky, Alexander Buzlov ve Roman Simovich gibi sanatçılarla oda müziği konserleri veren Aybulus, aynı zamanda Eskişehir Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi.

İstanbul Müzik Festivali’nin düzenli konuklarından Bilkent Senfoni Orkestrası, en son 2009’da Han-Na Chang ve 2011’de Nicola Benedetti’nin solist olduğu konserleriyle Aya İrini’de dinleyicileri mest etmişti. Schleswig-Holstein, Montrö, Montepulciano ve San Leo’nun da aralarında bulunduğu prestijli festivallere davet edilen orkestra, 2019’da 15. Bodrum Müzik Festivali’nin açılışında Fazıl Say’a eşlik etti; festivalin ikinci akşamında ise Say’ın Umut Senfonisi’nin Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi. Dinleyici kitlesi Japonya’ya kadar uzanan Bilkent Senfoni Orkestrası, sanat hayatımıza her yıl 50’yi aşkın etkinlikle katkı sunuyor, özgün temalı konser ve kayıt serileriyle ülkemizde klasik müziği zenginleştiriyor.

Vladimir Ashkenazy, Yoel Levi, Lior Shambadal, José Serebrier gibi ünlü şeflerle işbirliği yapan Bilkent Senfoni Orkestrası’nı bu konserde, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nden yetişmiş, şefliğinin yanı sıra kontrbasçı ve besteci olarak da uluslararası çapta adını duyuran Dağhan Doğu yönetiyor. Yüksek lisansını Simon Rattle’ın başında olduğu Birmingham Kraliyet Konservatuvarı’nda tamamlayarak 2013 Birmingham Michael Beech Yılın Orkestra Şefi Ödülü’nü alan Doğu, 2017’den bu yana Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın şefi.

ÇEKİM MEKÂNI: BİLKENT ODEON

Bilet Fiyatları:

1. Kategori - 20.00 TL

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT