CSO Açılış Konseri

CSO Açılış Konseri

Tarihler: 07 Şubat 2021 Pazar ~ 07 Şubat 2021 Pazar 15:00

Yer: Mezzo TV

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2021 ~ Şub 7, 2021

Şef Cemi'i Can Deliorman’ın yönettiği CSO Açılış Konserinde, dünyanın en iyi piyano ikilileri arasında gösterilen Güher ve Süher Pekinel ve dünyaca ünlü soprano Angela Gheorghiu sahne aldı.

Dünyanın en köklü orkestralarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın (CSO) halka açık olarak yeni salonunda yapılan Açılış Galası, uluslararası müzik-sahne sanatları kanalı Mezzo-TV'de kaçıranlar için yeniden 7 Ocak 2021 Perşembe günü saat 13.00'de (TSİ 15.00) yayınlanacak.

CSO’nun yeni evine kavuşurken müzikal ruh ve düşüncenin orkestra ve sanatçıların etkileşimiyle seyircilere aktarılacağı, dünya standartlarındaki bu salonun açılış konserlerinde uluslararası sanatçılarımız ikiz piyanistler Güher-Süher Pekinel de yer aldı.

Konserde Ferit Tüzün, Özkan Manav, Georg Frideric Handel, Francesco Cilea, Georges Bizet, Manuel de Falla, Ernesto de Curtis, Agustín Lara’nın eserleri seslendiriliyor. CSO’nun şef Cemi’i Can Deliorman yönetiminde verdiği Angela Gheorghiu (Soprano) ve Güher & Süher Pekinel (Piyano)' in solist olduğu konserde Wolfgang Amadeus Mozart’ın “İki Piyano için Konçertosu No.10” eserini Pekineller yorumluyor.

Dünyanın en çok izlenen klasik, caz ve etnik müzik kanallarından biri olan ve uluslararası seyirciye hitap eden Mezzo TV tarafından yayın akışında tekrarı 7 Ocak Perşembe günü saat 13.00'de (TSİ 15.00) yayınlanacağı duyurulan ve prömiyeri 28 Aralık 18:35 (TSİ 20:35 )’de gerçekleşen konser yayını 1 saat 22 dakika olarak belirtildi.

Dijitürk’ten yayın yapan klasik müzik televizyonu Mezzo TV’de yayın kaydı izlenebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT