Derya Çınar Oral

Tarihler: 16 Mayıs 2021 Pazar ~ 10 Haziran 2021 Perşembe Süresiz Etkinlik

Yer: seyretix

Ücret: - 45.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: seyretix İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 16, 2021 ~ Haz 10, 2021
İstanbul Alternatif müzik sahnesinin en genç etkinliği Büyük Sandalye sevdiğiniz ve tanıdığınız sanatçılarla beraber yeni ve geçen zamanla adından çok söz ettirecek yorumcuları ve sesleri sahnesinde ağırlamaya devam ediyor.

Büyük Sandalyeden Şarkılar’ın sıradaki konuğu Ada Müzik etiketiyle çıkan yepyeni albümünden Şarkılar ve Türkülerle Derya Çınar Oral. Sanatçı adı kadar “SADE” bir o kadar yoğun ve içli albümünde dinleyenleri her nerede olursa olsun bulunduğu coğrafyadan alıp bu türkülerin, şarkıların ait olduğu yöreye Fırat nehri havzasına götürüyor. Büyülü sesiyle o coğrafyanın ve halklarının sevincini, neşesini, acısını yaşatan değerli yorumcu albüm sonrası albüm şarkılarını seslendirdiği ilk konserini Büyük Sandalyeden Şarkılar Online Konser’ler serisi kapsamında sunuyor.

Sanatçı albümünde Anonim Halk Türküleriyle beraber aynı zamanda kendisi de müzisyen olan eşi Neyzen – Besteci Fatih Oral’a ait özgün eserlere de yer veriyor ve bu konserde canlı seslendiriyor.

Bu canlı performansta sanatçıya Klasik-Akustik Gitar’da Lütfücan Kapucu, Kontrbas’da Oğuz Alp Erdoğmuş, Ney’de ise Fatih Oral sanatçıya eşlik ediyor.

“Sade" Albümü Hakkında
Derya Çınar Oral’ın Elazığ ve Yukarı Fırat bölgesi Türküleri yanında, Neyzen Fatih Oral’ın özgün bestelerine yer verdiği bu çalışmada; Klasik-Akustik Gitar’da Lütfücan Kapucu, Kontrbas’da Oğuz Alp Erdoğmuş, Ney’de ise Fatih Oral sanatçıya eşlik ediyor. Seslendirilen Kırık Havalar yanında, bu bölgede yoğun olan Uzun Havalar da Türkülerin bazı bölümlerinde Sanatçı tarafından yorumlanıyor.

Geleneksel saz seçimleri dışında, Ney-Gitar-Kontrbas üçlüsüyle Akustik ve farklı bir sound arayışında olan bu çalışma; provaların ardından bir günlük stüdyo mesaisi ile Ada Stüdyo’da canlı olarak kaydedildi.
Düzenlenmeleri Lütfücan Kapucu ve Fatih Oral tarafından yapılan Anonim Türküler yanında; Fatih Oral’ın yörenin havasını yansıtabileceği düşünülen özgün besteleri de seslendirildi.
Sanatçıya eşlik eden sazların Açış, Taksim, Doğaçlama performansları da çalışmayı dünden bugüne farklı bir yorumla birleştirme çabasında...

Derya Çınar Oral
Sanatçı 1986 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi bölümünü bitirdi. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Müzik Terapi Uygulama Sertifikası ve Orff Müzikterapi Sertifika programlarını tamamladı. Selahaddin İçli, Alaaddin Yavaşça, Erol Uras, Doğan Dikmen, Münip Utandı, Emin Baykırık, Bircan Eroğlu, Murat Kaya ve Başak Yavuz’dan dersler aldı. Osmanlı Müziği, Anadolu Türküleri, Orta Asya Pentatonik Müziği ve farklı müzik türleri üzerine çalışmalarına devam ediyor. 2018 yılında müzik piyasasına Ada Müzik Plak Şirketi yoluyla çıkarmış olduğu ilk teklisi Canan ile giriş yapmış olup, 2019 yılında Gel Yar isimli tekli single ile müzik kariyerini devam ettirmiştir. Halen müzik öğretmenliği yapmaya devam etmektedir.

- Online konser biletini sadece web sitemizden alabilirsiniz.- Gösterim 09.05.2021 tarihinde saat 20:30 itibariyle başlayacaktır ve www.seyretix.com adresinden yayınlanacaktır. - Gösterimi 21.05.2021 gece saat 23:59'e kadar izleyebilirsiniz.- Gösterimi izlemek için kullanacağınız online etkinlik izleme kodunuz, Biletix tarafından size gönderilen onay mailinde yer almaktadır. - Üyeliğinizi kullanarak aldığınız biletinizin detayları ve online izleme kodunuz aynı zamanda, üyeliğinizin altında bulunan Biletlerim sekmesinde de bulunmaktadır.- Biletix'ten almış olduğunuz online etkinlik izleme kodunuzu,  Seyretix'te bulunan access kod (erişim kodu) alanına yazarak yayını  izleyebilirsiniz.- Yayının kalitesi internet hızınıza göre otomatik olarak ayarlanmaktadır, eğer dilerseniz player üzerinden yayın kalitesini değiştirebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT