Dijital Sanatta Şimdi Candaş Şişman

Dijital Sanatta Şimdi Candaş Şişman

Tarihler: 01 Temmuz 2020 Çarşamba ~ 01 Ağustos 2020 Cumartesi

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 1, 2020 ~ Ağu 1, 2020

Türkiye’de ve dünyada dijital ifade olanaklarının sunduğu imkanlar üzerinden eserler üreten sanatçıların çalışma pratiklerine odaklanan “Dijital Sanatta Şimdi” başlıklı konuşma serisi Akbank Sanat Youtube kanalında. “Dijital Sanatta Şimdi” serisi; bir yanıyla yapay zekâ, arttırılmış gerçeklik, duysal (ses) sanatlar, bilgisayar teknolojileri gibi farklı konu başlıklarına odaklanırken bir yanıyla da konuk ettiği sanatçıların keşif yolculukları, ilham kaynakları ve kariyerine dair bireysel fragmanlara yer veriyor. Sanatçıların teknolojiyi yaratıcılıkla nasıl bütünleştirdiklerinden son dönem işlerine uzanan bir yol haritasını da izleyen konuşma serisinin üçüncü konuğu, farklı anlatım biçimlerini ve dilleri bir araya getirip interdisipliner (disiplinlerarası) projeler üreten, temel meselesi kapsayıcı deneyimler ve yapılar oluşturmak olan sanatçı Candaş Şişman.

Candaş Şişman (1985, İzmir), dijital ve mekanik teknolojileri ifade aracı olarak kullanan bir sanatçıdır. Sanatçının merakları doğrultusunda şekillenen eserleri, insanı içine alan ve çok sensörlü enstalasyonlar, ses, kinetik heykeller, animasyonlar ve görsel-işitsel performanslar gibi birçok farklı alana yayılıyor.

Candaş Şişman eserlerinde, zaman, mekân ve hareket anlayışımızı dijital ve mekanik teknolojileri kullanarak manipüle etmeyi amaçlıyor.

2011 yılında sanat, tasarım ve teknoloji alanında disiplinler arası deneyimler üreten bir stüdyo olan Nohlab'in kurucularından olan Candaş, 2014'ten itibaren çeşitli üniversitelerde ses sanatı üzerine dersler veriyor ve gerçek zamanlı, ses-reaktif görsel-işitsel performanslar yaratan ortak bir platform olan NOS Visuals'ın bir üyesi.

Prix Ars Electronica yarışmasında Fahri Mansiyon ve Japan Media Arts Festival’den Jüri Seçimi Ödülü kazanan sanatçı, Venedik Mimarlık Bienali ve Todaysart Festivali gibi birçok sergi ve festivale katılmıştır.

Sanatçı İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyor.

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com
Facebook http://www.facebook.com/akbanksanat
Twitter https://twitter.com/akbanksanat
Instagram http://instagram.com/akbanksanat
Vimeo http://vimeo.com/akbanksanat
YouTube http://www.youtube.com/user/akbanksanat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT