Evin Caz Hali: Erkan Zeki Ar & Baturay Yarkın Duo

Evin Caz Hali: Erkan Zeki Ar & Baturay Yarkın Duo

Tarihler: 25 Şubat 2021 Perşembe ~ 25 Şubat 2021 Perşembe 18:00

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 25, 2021 ~ Şub 25, 2021

Akbank Sanat YoutubeAkbank Sanat Youtube

Erkan Zeki Ar Müzik hayatına lise yıllarında gitar çalarak başladı. Bu süreçte çeşitli festivallerde sahne aldı. Caz ile üniversitede tanışan sanatçı, Marmara Üniversitesi’ndeki Sosyoloji lisans eğitiminin yanı sıra müzik çalışmalarını da sürdürdü. Nezih Yeşilnil ve Dave Allen gibi isimlerle çalışma fırsatı buldu. Lisans eğitimini bitirdikten sonra profesyonel olarak müzik yapmaya başladı.

2017’den beri çeşitli sahnelerde performans yapan Erkan Zeki Ar, 2018 Şubat ayında ilk albümü “Kontrast”ı yayınladı. Yine aynı sene Yıldız Teknik Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Yüksek Lisansı programına başlayan sanatçı, bu süreçte eşlikçi olarak çeşitli projelerde yer almaya devam etti. Çalışmalarına 2019’da başladığı ve ilk teklisi ‘Tecelli’yi 2020 Ocak’ta çıkardığı ikinci albüm projesi 2020 Mart ayında nihayete ermiştir.

Sanatçı pandemi dönemini yeni projeler oluşturmakla, prodüktörlük-aranjörlükle, ses teknolojileri ile ilgili araştırma yapmakla ve müzik prodüksiyon süreçleriyle ilgili hazırladığı bir yüksek lisans tezi yazmakla geçirmektedir.

Baturay Yarkın, 1991 yılında müzisyen bir aileye doğdu; 6 yaşında iken İstanbul Üniversitesi Yarı Zamanlı Piyano Bölümü’nü birincilikle kazandı. 13 yaşında iken, hocası Meral Yapalı ile “Avrupa Genç Piyanistler Yarışması’na hazırlandı. Makedonya, Bitola’da gerçekleşen sınavda Avrupa üçüncülüğü elde etti. 16 yaşına geldiğinde Yarkın Türk Ritim Grubuna katıldı ve piyano, klavye ve melodika çalarak bu gruba yurtiçi ve yurtdışında eşlik etti. “2013 Türk-Çin yılı” kapsamında yapılan kültürel etkinlikler çerçevesinde, Çin’de Yarkın Türk Ritm Grubu ile Kültür Bakanlığı Senfoni Orkestrası’na eşlik etti. 2011’de, “Ara Dinkjian ve arkadaşları” kapsamında Aya Irini’de özel bir konser verdi. Şevval Sam’ın 2013’te çıkan “Tango” albümüne piyanosu ile katkı sağladı. Leo Vervelde’nin kurduğu tango orkestrası OTRA ile Hollanda’nın birçok konser salonunda, Arjantin Tangoları icra etti. 2016 yılı sonunda CRR’de gerçekleşen “Louis Armstrong’dan, Astor Piazzolla’ya Yeni Yıl Konseri” kapsamında sahneye çıktı. 2017 yılında “Tangesta” grubu ile Arjantin Tangolarını kaydettiği “Tangueros de Estambul” albümü raflardaki yerini aldı.

2013 yılında, Bahçeşehir Üniversitesi Caz Sertifika bölümünü burslu kazandıktan sonra 2014 yılında İstanbul Caz Festivali’ne triosuyla katılarak Genç Caz sahnesinde takdir topladı. 2014 yılında 44. Pulawy Caz, 2015 yılında New York Caz ve 2016 yılında Eric Alexander, Greg Ozby ve Barry Harris atölyelerine katıldı. 2016 yılında Association Européenne des Conservatoires tarafından düzenlenen “Pop and Jazz Platformu, 2016 Rotterdam” etkinliğine Codarts’ı temsilen katıldı. Sibel Köse, Şenova Ülker, Önder Focan, Ferit Odman gibi Türkiye’nin önde gelen caz müzisyenleriyle aynı sahneyi paylaştı. Sanatçı, Yo YoMa’nın kurduğu Silk Road Ensemble’ın düzenlediği 3. Global Musician Workshop (GMW)’u burslu kazanarak Indianapolis’teki atölyede Sandeep Das ve Shane Shanahan gibi dünya çapındaki isimlerle çalıştı. Silk Road GMW Avrupa Elçisi olarak Como ve Milano’da özel konserler verdi. 2018 yılında Silk Road GMW tarafından, konser vermek ve atölye

çalışmaları yapmak üzere Amerika Birleşik Devletleri’ne davet edildi. Kendisi ve klasik kemençe sanatçısı Nağme Yarkın, 2016 yılında Yarkın Duo’yu kurdu ve bir yıl sonra da ilk albümleri One dinleyicilerle buluştu. Repertuarını önemli kültürel geçmişe sahip farklı birikimleriyle yorumlayan ikili, birçok farklı kıtada Türk Halk Müziği, Arjantin Tango, besteleri ve doğaçlamalarıyla önemli festivallerde sahne almaya devam ediyor. Hollanda/Rotterdam’da Podium Grounds sahnesi, Hırvatistan’daki 1.TURfest, A.B.D.’de 17. Boston Türk Film & Müzik Festivali, festival kapsamında Berklee College of Music’te verdikleri Türk Müziği atölyesi, İngiltere/Londra’da düzenlenen 1.Turquazz Anadolu Caz ve Kökleri Festivali katıldıkları önemli festivallerden birkaçı olarak öne çıkmaktadır. Sanatçı, T.C. Kültür Bakanlığı tarafından desteklenen Anadolu’nun Renkleri projesiyle Türkiye’nin farklı şehirlerindeki 15 üniversitede açıklamalı konserler verdi. Türkiye turnesini Baturay Yarkın Trio & Nağme Yarkın başlığıyla gerçekleştiren sanatçı, bu konserlerde Caz Müziği ve Türk Müziği’ni aynı sahnede buluşturdu. Anadolu’nun Renkleri, Borusan Müzik Evi’nin 2018-19 konser sezonunda yer aldı. Sanatçı, Anadolu’nun Renkleri ile Monaco’da gerçekleşen Tarkan konserinde önce sahnede yer aldı.

Derya Türkan, Erkan Oğur, Arto Tunçboyacıyan, Gustavo Belytelmann, Halil Karaduman, Serkan Çağrı, Yurdal Tokcan, Ara Dinkjian, Sokratis Sinopoulos, Group Rabasa, Mahala Rai Banda, Koçani Orkestar, Ferda Anıl Yarkın, Fahrettin Yarkın, Ferruh Yarkın gibi sanatçı ve gruplarla çalıştı.

Marmara Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan sanatçı, İTÜ Müzik Teorisi ve Kompozisyon Yüksek Lisansı’nı “Tango Müziğinde Piyano İcrasının Carlos Di Sarli, Anibal Troilo ve Horacio Salgan Stilleri Üzerinden İncelenmesi” başlıklı tezi ile bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Caz Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olan sanatçı, dört kişisel albümü Su, One, Blue Love ve Anadolu’nun Renkleri albümlerini çıkarmıştır. Yurtiçi ve yurtdışında konserlerine devam eden sanatçı, saksafon dörtlüsünün ve Yarkın Duo’nun yeni albümlerine hazırlanmaktadır.

Akbank Sanat YoutubeAkbank Sanat Youtube

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT