Evin Caz Hali: Serdar Ateşer

Evin Caz Hali: Serdar Ateşer

Tarihler: 08 Mayıs 2020 Cuma ~ 08 Mayıs 2020 Cuma 20:00

Yer: Online Medya

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2020 ~ May 8, 2020

Akbank Sanat, Mayıs ayında kültür sanat etkinliklerini sosyal medya kanallarında sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. 30. Akbank Caz Festivali Akbank Sanat Instagram sayfasında “Evin Caz Hali” konserleri ile devam ediyor.

Yoğun ile gören “Evin Caz Hali” konserler serisi Serdar Ateşer, Asena Akan, Uraz Kıvaner, Güç Başar Gülle ve Apostolos Sideris ile Mayıs ayında da devam edecek.

Konserler cuma akşamları saat: 20.00’da Akbank Sanat Instagram hesabında canlı izlenebilecek.

1961 İstanbul doğumlu Serdar Ateşer, 1982-1988 yıllarında Mozaik’in kurucu/besteci üyesi, vokalist, bas ve elektro gitaristiydi. 1986’da ilk solo albümü ‘Shipahoy!’u kaset formatında ve evde çoğaltmak suretiyle yayınladı.1987’de ilk film müziğini (‘Selamsız Bandosu’, Nesli Çölgeçen) yaptı. 1988’de Mozaik grubundan ayrılmasını müteakip ilk solo albümü ‘Mütareke Yılları’nı Piccatura’dan 1989’da yayınladı. Stüdyosunda Erkan Oğur’un ilk ve Bülent Ortaçgil’in de 4. albümlerini kaydetti. 1998’de 2. Solo Albümü ‘Avdet Seyri’, CD ve LP olarak Kalan Müzik’ten yayınlandı. Albümde de yeralan müzisyenlerle kurduğu ‘Bir Serdar Ateşer Orkestrası’ adlı grubuyla canlı performans ve kayıtlar yaptı. Aynı yıl Ayvalık’a yerleşti. Albüm prodüksiyonu, belgesel ve film müzikleri yapmaya devam etti. Aynur Doğan, Mor ve Ötesi ve başka birçok solist ve grupla albüm prodüktörü olarak çalıştı, birlikte çaldı. Güncel sanat alanında da yine birçok sanatçıyla çalıştı ve son yıllarda kendi işleriyle de bu alanda faaliyet göstermeye başladı. 2015 yazında Cem Aksel ve Akın Eldes’le ‘Suzinin Turtası’ isimli bir grup kurdu, konserler verdi. 2017’deyse, Mesut Uçar, Onur Duygulu ve Gökhan Goralı’yla ‘Serdar Ateşer Big Band’ adını verdiği bir grup kurdu. Ege bölgesi ve İstanbul’da konserler verdi.

Kalan Müzik’ten çıkan 2018 albümü ‘İş İşten Geçer Geçmez Ordayım’ da Serdar Ateşer, albüm için kendisi dışında, Meltem Ahıska, Mehmet Budak, Murathan Mungan ve Leyla Tuna’nın şarkı sözlerini de besteledi ve söyledi. Albümde Ateşer’in Edip Cansever’in 3 şiiri için yaptığı besteler de yer alıyor.

Akbank Sanat Instagram

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT