Felsefe Seminerleri: Fenomenolojik Tavır

Felsefe Seminerleri: Fenomenolojik Tavır

Tarihler: 26 Ağustos 2020 Çarşamba ~ 26 Ağustos 2020 Çarşamba

Yer: Online Etkinlikler

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 26, 2020 ~ Ağu 26, 2020

Akbank Sanat, yaz sezonunda da sosyal medya kanallarından “Akbank Sanat Evinizde” çatısı altında kültür sanat etkinliklerine devam ediyor. Bu çatı altında düzenlenen etkinliklere yeni eklenen “Felsefe ve Fark” başlıklı yeni bir seminer dizisi de Akbank Sanat Youtube kanalında izleyiciyle buluşacak.

“Fenomenolojik Tavır” başlığı ile 26 Ağustos’ta Akbank Sanat Youtube sayfasında yayınlanacak seminerde; fark meselesinin çağdaş felsefedeki serüvenini göstermek için öncelikle Kant’ın kartezyen felsefe ve ampirizm ile girdiği tartışma incelenecek. Söz konusu diyaloğun fark sorunu için önemi gösterildikten sonra Husserl’in fenomenolojik tavrının ortaya koyduğu düşünsel dönüşümü analiz edilecek. Fenomenoloji farkı, düşünmenin yeni biçimi olarak ilk seminerde ortaya koyulan sorunun ufkunu genişletecek.

Emre Şan lisans eğitimini Galatasaray Üniversitesi'nde, yüksek lisans ve doktorasını Paris 1 Panthéon Sorbonne’da tamamladı. Doktorasından sonra Ecole Normale Supérieur'de post-doktora araştırmaları yapan Emre Şan’ın fenomenolojide aşkınlık problemi üzerine yazdığı kitabı Renaud Barbaras'ın önsözü ve Institut Universitaire de France ödülüyle yayınlandı (Paris, Mimesis, 2012). Ulusal ve uluslararası dergilerde ve kitap dizilerinde Türkçe, Fransızca, İngilizce ve İspanyolca makaleleri çıkan yazar, Çağdaş Fransız Felsefesi üzerine derlemeler yayınladı. Cogito dergisinin yayın kurulunda yer alan yazar, L’Université Catholique de Louvain (UCL) tarafından iki yılda bir verilen Prix Mercier felsefe ödülüne layık görüldü. Emre Şan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi'nde Doçent olarak görev yapıyor.

Akbank Sanat: www.akbanksanat.com
Facebook http://www.facebook.com/akbanksanat
Twitter https://twitter.com/akbanksanat
Instagram http://instagram.com/akbanksanat
Vimeo http://vimeo.com/akbanksanat
YouTube http://www.youtube.com/user/akbanksanat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT