
Tarihler: 23 Aralık 2020 Çarşamba ~ 25 Aralık 2020 Cuma 23 Aralık 19.00 - 25 Aralık 19.00
Yer: Online Etkinlikler
Ücret: Ücretsiz
Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul
Yorumlar:
İstanbul Modern Sinema’nın, Türk Tuborg A.Ş.’nin katkılarıyla, Türkiye sinemasından yepyeni filmleri bir araya getirdiği Biz de Varız! programı bu yıl dokuzuncu yaşını kutluyor. Çevrimiçi ve ücretsiz gerçekleşecek program son yılın merak uyandıran, festivallerden ödüllerle dönmesine karşın vizyonda hak ettiği yeri bulamamış filmlerden oluşuyor. Biz de Varız!’ın açılışını dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenlerin Haftası’nda kazandığı ödülle dikkat çeken, Azra Deniz Okyay’ın ilk uzun metrajı Hayaletler yapıyor. Film, İstanbul’un genelinde yaşanan elektrik kesintisiyle daha da distopik hale gelen bir mahallede kendi dertlerinin peşinden giden dört karakterin kesişen hikâyesini takip ediyor. Hayaletler’in de “En İyi Film” dahil beş ödülle döndüğü bu yılki Altın Portakal Film Festivali’nde “Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü” alan Ferit Karol’un Kumbara’sı orta sınıf bir adamın kefil olduğu arkadaşından kalan borçla girdiği yeni hayat mücadelesini anlatıyor. Gösterilecek filmler arasında bir apartmanın çatısına dikilen televizyon anteninin yaydığı öldürücü güç üzerinden gerçeklik algısının manipüle edilişini gerilim-korku türünde işleyen Bina da yer alıyor. Biz de Varız! seçkisinin önemli bir bölümü bu yıl adından çok bahsedilen Maddenin Halleri, Mimaroğlu, Ah Gözel İstanbul, Miss Holokost Survivor gibi belgesellere ait.
Gösterimlerin yanı sıra filmlerin yönetmen ve oyuncularıyla kısa söyleşiler gerçekleştirilecek. Söyleşiler, İstanbul Modern'in YouTube
Filmler gösterim programında belirtilen tarih-saat aralıklarında yayında kalacaktır. Filmlere bu tarih-saat aralıklarında kayıt olabilir, kayıt olduktan itibaren 3 saat içerisinde filmi izleyebilirsiniz.
Kadınlar arasındaki hikâyeleri anlatan filmleri her zaman ayrı bir sevmişimdir. Bu filmlerin bazılarında açıkça kuir bir ilişki göremesek de filmlerdeki bazı imalar bana kadın karakterler arasındaki ilişkinin dostluktan öte olduğunu düşündürür. Bu muhtemel kuirilişkiler benim okumalarım mı yoksa sansür nedeniyle imadan öteye geçemeyen ilişkiler mi? Ya da sadece kadınlar arası dostluğu anlatan hikâyeler mi? Bu filmlere kuir bakış açısıyla yaklaşıldığında ve hayalimdeki sahneleri eklediğimde neler olabileceğinin ihtimalini görmek için yola çıkıyorum. Biliyorum ki mutlak bir yere varmayacağım, asıl güzel olan da bu muğlaklık.”–Metin Akdemir
Yönetmen: Metin AkdemirKare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.