Korona ve Juliet

Korona ve Juliet

Tarihler: 05 Mart 2021 Cuma ~ 12 Mart 2021 Cuma 19:00

Yer: Onlive Tiyatro

Ücret: 3. Kategori 75.00 TL 2. Kategori 50.00 TL 1. Kategori 30.00 TL

Nereden Alınır: https://www.mobilet.com/

Adres: Onlive Tiyatro İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 5, 2021 ~ Mar 12, 2021

NUX’ün ses getiren oyunu Bir WhatsApp Tiyatrosu: Korona ve Juliet, 19 Şubat’ta yeniden seyirciyle buluşacak. Oyuncu kadrosunda Barış Kıralioğlu, Damla Sönmez, Görkem Kasal, Gülce Oral ve Sinan Arslan`ın yer aldığı oyun, 3 güne yayılarak Fuat Mete’nin yönetmenliğinde sıradışı bir formatta gerçekleşecek.

Bir WhatsApp Tiyatrosu: Korona ve Juliet Hakkında<

"Ölme korkusuyla bir aydır insan görmüyorum şimdi burada durmuş üç günlük Ayça’nın kokusunu içime çekiyorum ta topuğuma kadar. Korkunun ecele faydası var mı bilmiyorum ama kokunun ecele faydası var Ayça. Sanki ölümsüz gibi bir şey oluyorum…"

Kronik hastalığı olduğu için salgın döneminde en riskli grupta olan Fırat, bu büyük riske rağmen Tinder’dan tanıştığı bir kızla buluşmaya gider. Sosyal mesafeli bu masum buluşmadan beklenmedik bir şekilde “aşık” olarak çıkan Fırat’ın aşk ve ölüm korkusu arasındaki tercihleri en yakın arkadaşlarıyla konuştuğu WhatsApp grubunda masaya yatırılır.

Yazan ve Yöneten: Fuat Mete
Oyuncular: Barış Kıralioğlu, Damla Sönmez, Görkem Kasal, Gülce Oral, Sinan Arslan
Konuk Oyuncu: Ceren Koç
Yönetmen Yardımcısı: Gülce Oral
Afiş Fotoğrafı: Sinem Dişli
Afiş Tasarım: Cemre Yeşil Gönenli

Yenilikçi Bir Format: WhatsApp Tiyatrosu Nedir?

Oyun, bir WhatsApp konuşma grubuna dahil edilecek oyuncu ve seyircilerle, gruptaki diyalog ve multimedya gönderileri aracılığıyla, uygulamanın anlık takip edilebilir canlı bir sahne gibi kullanılmasıyla gerçekleşecek. Bir WhatsApp grubuna eklenecek olan seyirciler, yazma izinleri olmadan, gruptaki sohbetin seyircisi olacaklar. Oyun 3 gün sürecek ve belli bir saat aralığında başlayıp biten bir yayın gibi olmayacaktır. Oyunun başlangıç saatinde gruba gelecek olan ilk mesajla başlayacak, 3 gün boyunca sürecek olan hikaye farklı saat aralıklarında geçecek olan konuşmalardan oluşacaktır. WhatsApp özellikleri olan yazışma, ses kaydı, fotoğraf, emoji, video, link gönderimi gibi olanakların da kullanılacağı oyun, basit bir grup konuşmasına misafir olacak olan seyircilere naif bir deneyim yaşatabilmeyi hedefliyor.

3 güne yayılarak sürecek oyunda seyirci, bir hikayenin etrafında dönen yazışmalardan, ses kayıtlarından ve görsellerden oluşan gerçek zamanlı ve kurmaca bir sohbeti takip edecek. Deneyim odaklı bir proje olan Korona ve Juliet’te her seyirci kendi özel deneyimini yaşayacak. Dilerse oyunu anlık takip edecek, dilerse biriken iletileri toplu halde görebilecek.

Oyun Nerede Gerçekleşecek?Oyun Kuralları:
Oyun, cep telefonunuza kolaylıkla indirebileceğiniz veya halihazırda kullandığınız WhatsApp uygulaması içinde gerçekleşecek.

Peki Nasıl Katılım Sağlanacak?Oyun Kuralları:
Biletini alan seyirciler, ilettikleri telefon numarasıyla birlikte, oyun saatinden hemen önce bir WhatsApp grubuna eklenecekler. Önerilen gizlilik ayarlarını yerine getiren seyirciler ve oyuncular bir WhatsApp grubunda bir araya gelecekler. Ardından 3 güne yayılan Korona ve Juliet oyununu, yazma izinleri olmadan, kendi zamanlamalarıyla takip edebilecekler.

Önerilen Gizlilik Ayarları Nelerdir?Oyun Kuralları:
Gizliliğinizi korumak adına, WhatsApp profilinizde oyun süresince aşağıdaki önlemleri almanızı öneririz:

1.Ayarlar > Hesap > Gizlilik sekmesinden, profil fotoğrafınızı ve hakkımda metninin yalnızca telefonunuzda kayıtlı kişiler tarafından görüntülenebilir olmasını sağlayabilirsiniz. 2.Ayarlar sekmesinde yukarıda beliren alandaki isminizi ve hakkımda bilgilerini oyun süresince kaldırabilirsiniz.

Oyun, oyuncuların canlı performanslarıyla gerçekleşecek ve oyundaki karakterler belirsiz zaman aralıklarında size mesaj gönderiyor olacak. Dolayısıyla WhatsApp bildirimlerinizi açık veya hali hazırda bulunduğu konumda bırakmanızı öneririz. Dilerseniz oyunu anlık takip edebilir veya dilerseniz biriken iletileri toplu halde görebilirsiniz.

Gizlilik Ayarları Nereden Değiştirilir?Oyun Kuralları:
Bu videoda ayarları nereden düzenleyebileceğinizi görebilirsiniz.

Oyun Kuralları:
-Oyuna katılabilmek için 16 yaşından büyük olmanız gerekmektedir.

-Oyunun doğası gereği bir WhatsApp grubunda buluşacak kişilerin, birbirlerinin telefon numaralarını görebileceklerini hatırlatmak isteriz. Bu bileti alarak ve oyuna katılarak telefon numaranızın başka katılımcılar tarafından görüntülenebileceğini kabul etmiş olursunuz.

-Oyun süresince Whatsapp uygulaması üzerinden birçok bildirim alacaksınız. Dilediğiniz zaman bildirimleri veya oyunun gerçekleştiği grubu sessize alarak yazışmaları kendi zamanınızda takip edebilirsiniz.

-Organizasyon şirketinin programda ve bilet fiyatlarında değişiklik yapma hakkı saklıdır.

-Organizasyon şirketi uygun görmediği kişileri, bilet ücretini iade ederek oyuna almama hakkına sahiptir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT