Ormanların Zamanı

Ormanların Zamanı

Tarihler: 21 Haziran 2021 Pazartesi ~ 27 Haziran 2021 Pazar Süresiz Etkinlik

Yer: SALT Araştırma

Ücret: Ücretsiz

Adres: Bankalar Cad. No: 11, Karaköy Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 21, 2021 ~ Haz 27, 2021

Yönetmen: François-Xavier Drouet
103 dakika
Fransızca; Türkçe ve İngilizce altyazılı

Gezegendeki ormanlık alanlar, 1990 ile 2015 arasında 129 milyon hektar küçüldü. Bu yüzölçümü, Fransa’nın toplam orman arazisinin 8 katına denk geliyor. Söz konusu ormansızlaşma, sera gazı salımını yüzde on bir oranında artırdı. Serbest kalsa iklim değişikliğinin mevcut seyrine katkıda bulunacak olan karbondioksidi çekip hapseden ormanlar iklim krizinin etkilerini azaltmakta önemli rol oynuyor. Limousin’den Landes’a Morvan’dan Vosges’a Fransız ormanları değişmekte. Hakiki yaban yaşamının sembolü olan ormanlar Avrupa çapında daha önce görülmemiş bir sanayileşme sürecinden geçiyorlar. Değişen orman işletme pratikleri, entansif tarım modelleri ve özelleştirme ile geleneksel usullerin yok olma süreci üst üste geliyor; yoğun makineleşme, tek tür tarımı, suni gübreler ve tarım ilaçlarının kullanımı da cabası…

Korucular, ormancılık komisyonu yetkilileri, kereste fabrikası işletmecileri ve toprak hakkı aktivistleriyle görüşmelere yer veren Le temps des forêts [Ormanların Zamanı] izleyiciyi, alternatif yöntemleri gündeme getirmekten çekinmeyerek, Fransa’da endüstriyel ormancılığın kalbine doğru bir yolculuğa çıkarıyor.

SALT’ın Bu son şansımız mı? programı, kurucusu Garanti BBVA tarafından desteklenmektedir. Filmler, yalnızca Türkiye’den erişime açıktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT