PETER VE KURT Senfonik Masal

PETER VE KURT Senfonik Masal

Tarihler: 23 Nisan 2021 Cuma ~ 30 Nisan 2021 Cuma 20:00

Yer: CRR Konser Salonu

Ücret: Ücretsiz

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://www.crrkonsersalonu.org/

E Posta: info@crrkonsersalonu.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 23, 2021 ~ Nis 30, 2021

https://www.youtube.com/channel/UCcB4Qim__HcOKEvmQawHLGQ/featured

Konserlerimizi yayınlandığı tarihten itibaren 1 hafta boyunca YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Program:br/>Sergei Prokofiev (1891 - 1953) Peter ve Kurt

AIMA Festival Orkestrası
Murat Cem Orhan: şef
Ali Barışık:
anlatıcı
Nilgün Yüksel:
başkemancı
Yaren Budak:
1. keman
İmge Tilif:
2.keman
Elçin Özsaylık:
2.keman
Emir Kemancı:
viyola
Seçil Öztür:
viyola
Dilbağ Tokay:
viyolonsel
Devrim Büyükbayraktar:
viyolonsel
İlker Cankara:
kontrabas
Beste Keleş:
flüt
Seyit Mas:
obua
Evrim Güvemli:
klarinet
Sertaç Çevikkol:
fagot
Volkan Coşar:
trompet
Sertan Sancar:
korno
Altuğ Tekin:
korno
Kübra Çadırcıoğlu:
korno
Aslı Erşen:
trombon
Müşfik Uzun:
vurmalı çalgılar
Ahmet Sakkaf vurmalı:
çalgılar

Sergei Prokofiev’in çocuklar için senfonik bir masal olan Peter ve Kurt’u, Moskova’daki bir çocuk tiyatrosunun yöneticisi Natalya Sats’ın siparişi üzerine 1936 yılında besteledi. Prokofiev’in librettosunu Antonina Sakonskaya’yla yazdığı ve yaratıldığı zamandan beri çocuklara yönelik Klasik Müzik eğitiminin önemli bir parçası olarak repertuvara giren eserde büyükbabasıyla birlikte Rusya’nın bir köyünde yaşayan Peter adındaki bir izci çocuğun masalı anlatılır. Masalın çocuklara vermek istediği mesaj, merak etmekten korkmamak ve gerektiğinde yerleşik düşünce kalıplarını sorgulayabilmektir. Masaldaki her karakter, bir orkestra çalgısıyla temsil edilir: Peter yaylı çalgılarla, büyükbaba fagotla, kurt üç kornoyla, kuş flütle, ördek obuayla, kedi klarinetle, avcılar ise vurmalı çalgılarla.

Ayvalık’ta bir Festival Orkestrası
Tüm güzellikler gibi her şey bir hayal ile başladı. 1998 yılında, Ayvalık’ta 10 günlük müzik ustalık sınıfları düzenleme hayali ile çıktık yola. 2007 yılında ilk 10 yılı geride bıraktığımızda sanki göz açıp kapatmışız gibi hissettik. Yıldırım hızıyla geçen bu 10 yıl içerisinde Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi’nin (AIMA) etkinliklerini tüm yaz aylarına yaydık ve müzik uzmanlık sınıflarımıza ve atölyelerimize yeni disiplinler ekledik. Keman, viyola, viyolonsel, arp, flüt, klarnet, piyano gibi çalgı sınıfları yanı sıra, edebiyat ve bestecilik atölyeleri eklendi.

2013 yılı AIMA’nın kuruluşunun 15. yıldönümü idi. Yine herşey bir hayal ile başladı. AIMA’nın 15. yılını kutlamak amacıyla bir mini festival hayal ettik. Bu festivalin bir orkestrası olsun istedik ve bu orkestranın üyeleri bugüne kadar AIMA’ya katılmış genç müzisyenlerden oluşsun istedik. Böylece, o güne kadar AIMA’ya katılmış 500’ün üzerinde genç müzisyen arasından 20 müzisyeni seçerek orkestramızı oluşturduk.

Dünyada ve özellikle Avrupa’da festival orkestralarının önemi çok büyük. En önemlileri arasında Lucerne Festival Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası, Londra Festival Orkestrası, Bayreuth Festival Orkestrası bulunmaktadır. Bu orkestralar dünyanın her yerinden gelen müzisyenlerin toplanmasıyla oluşan bağımsız orkestralardır, Şehir Belediyelerinin katkısının yanı sıra, varoluşlarını büyük ölçekte kurumsal sponsorların destekleriyle sürdüren oluşumlardır.

Biz AIMA Festival Orkestrası ve Ayvalık Müzik Festivali’nin sürekliliği esasını amaçlamaktayız. Yıllar içerisinde orkestra üyelerinin değişimi gerçekleşse de AIMA Festival Orkastrası’nın ve Ayvalık Müzik Festivali’nin devamlılığı büyük önem taşımaktadır. Hayallerimizi gerçekleştirirken onların sürdürülebilirliğini sağlamanın da bir gereklilik olduğu prensibini benimsiyoruz. Bir festivalin ve o festivale ait bir orkestranın sürekliliği de ancak kurumsal desteklerle mümkün olabiliyor. AIMA’nın 30. yılında, Ayvalık Müzik Festivali ve AIMA Festival Orkestrası’nın da 15. yılını kutlamayı hayal ediyoruz.

Prof. Filiz ALİ
AIMA Kurucu ve Yöneticisi
AKSV Yönetim Kurulu Başkanı

Murat Cem Orhan
1981 İzmir doğumlu orkestra şefi Murat Cem Orhan, Orta öğrenimini İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Kolejinde, lise öğrenimini Özel İzmir Fen Lisesinde tamamladı. Müziğe çok genç yaşta piyano çalarak başlamış, lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı opera/şan bölümü'nde, yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ve ABD'nin New York şehrinde Brooklyn College of Music'te tamamlamış, ardından Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon ve Orkestra Şefliği bölümünde Antonio Pirolli'nin Orkestra Şefliği sınıfında yüksek lisans öğrencisi olmuştur. Dünya'nın çeşitli yerlerinde, dünyaca ünlü sanatçılarla yaptığı ustalık sınıfları arasında Polonya'da ünlü şef Jorma Panula, Maceristan'da Alparslan Ertungealp, İtalya Siena'da Accademia Chigiana Musicale'de Michel Tabaschnik ve İzmir'de üstüste iki yıl Prof. Rengim Gökmen ve Metropolitan Operası Korosu eski şefi William Hicks yer alır. Ayrıca bir opera sanatçısı olarak İtalya'nın Siena kentindeki Accademia Chigiana Musicale'de Renato Bruson ile, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Raina Kabaivanska ile, ABD'nin New York şehrinde Sherill Milnes, Ashley Putnam ve Catherine Malfitano gibi opera sanatının çok tanınmış isimleri ile uzun soluklu çalışma fırsatı buldu.

Eylül 2018'de Paris'te düzenlenen 4. Evgeny Svetlanov Ulusalararası Şeflik yarışmasının 57 ülkeden seçilmiş 352 katılımcısının içinden finale kalan ilk 8 orkestra şefinden biri olmayı başarmış. 2015 yılında Heidelberg Sinfonietta ile Almanya'nın Heidelberg şehrinde Fazıl Say'ın eserlerini, 2017-2018 sanat sezonunda İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde, W.A. Mozart'ın Sihirli Flüt operasını, çocuklar için yaptığı kendi düzenlemesiyle yönetmiştir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda W.A. Mozart'ın Cosi Fan Tutte ve D. Cimarosa'nın Il Matrimonio Segreto isimli operalarını yönetmiştir. Düzenli olarak her yıl Çukurova, Bursa Bölge, Antalya, İzmir, İstanbul Devlet Senfoni Orkestraları ve Karşıyaka Oda Orkestrası ile konserler veren Orhan, 2016 yılında, Fazıl Say'ın 'Doğu-Batı Divanı şiirleri' şarkı albümünün (Op.44) Türkiye'deki ilk seslendirilişini yönetmiştir. Orkestra şefliği kariyerinin yanında bestecilik kariyerini de sürdüren Orhan 8. ve 9. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması'nda ard arda iki kez önce bir 'Bale Süti' sonra da bir 'Bariton Aryası' besteleyerek birinci olmuştur. 'Kuyucaklı Yusuf' Bale Süiiti BBDS tarafından icra edilmiştir. Şekeronya Çocuk Müzikali ise Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenmiş, 2018-2019 sanat sezonunda ise İzmir Devlet Opera ve Balesi ve Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenmektedir. Opera sanatçısı olarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceler almış ve hem yurt içinde hem yurt dışında 15'in üzerinde başrol seslendirmiştir. Çok iyi derecede Fransızca, İngilizce ve İtalyanca konuşan Orhan Aralık 2018'de Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra şefliği görevine atanmıştır.

Ali Barışık
2002 yılında 9 Eylül Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduğu gün işletmeci olmak istemediğine karar verdi ve Konservatuvar sınavlarına girerek tiyatro eğitimi almaya başladı. Eğitiminin 3. Yılında Royal Shakespeare Company’ye gözlemci olarak kabul edildi, sonrasında Royal Shakespeare Company ve BBC’nin ortak projesi olan Regime Change isimli oyunda rol aldı. 2007 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı’ndan mezun oldu. Aynı okulda sahne ve diksiyon dersleri vermeye başladı. Yüksek Lisans ve Sanatta Yeterlik eğitimlerini tamamlayarak öğretim üyesi oldu. Birçok sinema, tv ve tiyatro projesinde yer aldı. Son yıllarda daha çok yönetmenliğe eğilerek Hamlet, III. Richard, Martı, Woyzeck gibi oyunları yönetti. Londra’da oyunculuk eğitimi ve Berlin’de Meisner eğitimi aldı. Meisner ve Shakespeare üzerine bir çok üniversitede atölye çalışması düzenledi. Halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı Tiyatro Anasanat Dalı’nda Dr. Öğr. Üyesi olarak çalışmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT