Tanıştırayım Serisi: Viyolonsel

Tanıştırayım Serisi: Viyolonsel

Tarihler: 21 Ocak 2021 Perşembe ~ 21 Ağustos 2021 Cumartesi

Yer: Online Etkinlikler

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 21, 2021 ~ Ağu 21, 2021

Çevrim içi sezonuyla müzikten edebiyata, tiyatrodan resme sanatın birçok alanında ürettiği içerikleri sosyal medya hesapları ve internet sitesinden paylaşan İş Sanat, gençlere yönelik yeni bir video serisi başlattı. Senfoni orkestrasının enstrümanlarını, genç müzisyenlerin anlattığı “Tanıştırayım” serisinin ilk aşaması, 12 videodan oluşuyor. Yönetmenliğini Caner Kaya’nın yaptığı, proje koordinatörlüğünü Begüm Başbuğ’un üstlendiği “Tanıştırayım” videoları İş Sanat’ın genç izleyicilerini müzik ve enstrümanlarla yakınlaştırmayı amaçlıyor.

Yaylı sazlar ailesini anlatan bölümlerin yayınlandığı “Tanıştırayım” serisi önümüzdeki hafta tahta nefesli ailesinin üyeleriyle devam edecek. Çağlayan Çetin’in “Viyolonsel”, Okan Bıkım’ın “Keman”, Can Şakul’un “Viyola” ve Gökçe Küçükarslan’ın “Kontrbas”ı tanıttığı, İş Sanat’ın sosyal medya hesaplarında yayınlanmış olan bölümlerde müzisyenler, enstrümanlarıyla ilgili bilgileri ve kariyer yolculuklarını izleyicilerle paylaşırken, müziklerinden de tadımlık bir parça sunuyor.

“Dünden Bugüne Kaybolmayan Sesler” video serisi devam ediyor
İş Sanat’ın hayata geçirdiği bir diğer video serisi ise “Dünden Bugüne Kaybolmayan Sesler” başlığını taşıyor. Geleneksel müziğimizin nadide enstrümanlarının seslerini geleceğe taşımanın önemine dikkat çekmek üzere hazırlanan bu video serisinde zanaatkârlar enstrüman yapımının inceliklerini ve bu süreçte kurulan derin bağları izleyicilerle paylaşıyor. Serinin yayınlanmış videolarında Burhan Çeşni “Ud”, İrfan Alkur “Kabak Kemane”, Abidin Alihan Cümbüş “Cümbüş”ü anlatıyor. Reklam ajansı I Mean It’in hayata geçirdiği “Dünden Bugüne Kaybolmayan Sesler”in yarın (cuma) yayınlanacak yeni bölümünde Muaz Ceyhan “Yaylı Tambur”u tanıtacak.

“Tanıştırayım”da bugün yaylı sazlar ailesinden, “çello” olarak da anılan “viyolonsel” ile buluşuyoruz. Çellist Çağlayan Çetin, enstrümanını ve orkestradaki yerini anlatıyor. Serimiz 21 Ocak'ta kontrbas ile devam edecek.

www.issanat.com.tr
https://www.youtube.com/c/issanat/videos
https://www.facebook.com/issanat/ 
https://twitter.com/issanat
https://www.instagram.com/issanat

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT