Utku Varlık - Sanrı

Utku Varlık - Sanrı

Tarihler: 03 Ağustos 2020 Pazartesi ~ 03 Ağustos 2020 Pazartesi

Yer: Online Etkinlikler

Adres: Çeşitli Mekanlar İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 3, 2020 ~ Ağu 3, 2020

Bozlu Art Project Mongeri Binası, 3 Mart’ta açılışı gerçekleşen fakat pandemi nedeni ile ara verilen Utku Varlık’ın “Sanrı” isimli sergisine 15 Haziran- 28 Ağustos 2020 tarihleri arasında kaldığı yerden devam ediyor. Varlık, yeni sergisinde sanrılarının peşinden giderek, tıpkı Baudelaire’in ifade ettiği gibi “Düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara,” bir pencere açıyor resimlerinde. “Geceleri çıkıp gittiğim pencere hep sonsuzluğa açık, kuzey yıldızıyla karşı karşıya, gündüz ise bir parka bakıyor, çocukların oynadığı…” diyen Varlık’ın “Sanrı” isimli sergisi “düş yoksunu” bir dünyadan kaçış şiiri adeta…

Utku Varlık’ın “Sanrı” isimli sergisi kendisini yıllardır etkileyen yazar ve şairlere bir saygı duruşu niteliğinde. Varlık, Rilke’den alıntı yaparak şöyle başlıyor söze: “Ve kadınlarda ne hüzünlü bir güzellik vardı; gebe olup ayakta durdukları vakit, ince uzun ellerinin, kendiliğinden üzerine düştüğü şişkin karınlarında iki meyva taşıyorlardı: biri çocuk, biri ölüm. Tamamen boşalmış yüzlerinde görülen yoğun, adeta besleyici gülümseme, bazan bunların ikisinin birden büyüdüğünü düşünmelerinden ileri gelmiyor muydu?”

“Sanrı, benim yaptığım resmi oluşturan bir fenomen; tüm yaşantımda yaptığım “tinsel” gezilerin bir anlatımcısı; insanın gizemine dair birçok anlam gibi.” diyen Varlık izleyicileri şiirden, düzyazıya, sinemaya kadar çeşitli alanlardan beslendiği “sanrı bahçesine” davet ediyor.

Utku Varlık’ın Rilke’nin “Malte Laurids Brigge’nin Notları” kitabından hareketle 1964 yılında Necati Ayden’le birlikte yapmış oldukları kısa filmden bazı imajların da kullanıldığı sergi videosunu izlemek için:

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT