Dar-ül Love

Tarihler: 11 Mart 2011 Cuma ~ 12 Mart 2011 Cumartesi 20:30

Yer: garajistanbul

Ücret: Tam: 25 TL İndirimli : 20 TL Öğrenci: 15 TL

Nereden Alınır: garajistanbul

Adres: Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşat Bey Sk. No:11a 34433 Galatasaray-Beyoğlu / İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: 0 212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 11, 2011 ~ Mar 12, 2011

Türkiye’nin ilk Yeni Opera projesi Dar-ül Love geçtiğimiz sezon gördüğü büyük ilginin ardından yeni sezonda tekrar garajistanbul’da.

Dar-ül Love Yeni Opera’nın Türkiye`deki ilk ve tek örneği. Kontrtenor (kadın sesi ile şarkı söyleyen erkek, erkek alto) Nuri Harun Ateş’in anlattığı bu hikâyede İstanbul’un kirli ve köhne sokaklarından Anadolu Selçuklu devletine uzanan bir aşk hikayesi anlatılıyor. Bu hikâyede Alâeddin Keykubat ile içoğlanı Hamel’in hayali aşkı konu ediliyor.

Dar-ül Love’ı Ali Cem Köroğlu’u tasarladı. “Basit Bir Ev Kazası” oyunun da yazarı Murat İpek yazdı. Bu yeni operanın müziklerini elektro-akustik müziğin önde gelen temsilcilerinden Kapsül yaptı. Dar-ül Love’da bir travesti, seyirciye İstanbul sokaklarında uğradığı saldırı sonucu komada gördüğü ölüm ve aşk dolu rüyasını aktarıyor. Travestiyi canlandıran kontrtenor Nuri Harun Ateş erkekler arası aşkı hem oyunuyla hem de söylediği şarkılarla anlatıyor.

Kapsül’ün elektro-akustik müziğinin üzerine opera tekniği ile söylediği şarkılar seyirciyi farklı bir deneyime sürüklüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT