Doretta'nın Altın Rüyası

Doretta'nın Altın Rüyası

Tarihler: 13 Mart 2016 Pazar ~ 13 Mart 2016 Pazar 13 Mart 2016 20:00

Yer: Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi

Ücret: Salon - 38.50 TL Balkon - 28.00 TL

Nereden Alınır: Biletix Çağrı Merkezi: 0216 556 98 00 Biletix Satış Noktaları,www.biletix.com ve Mekan gişe

Adres: Osmaniye Mahallesi. İncirli Yolu Sokak. No: 27 / 31 Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 572 2070

Web: http://www.leylagenceropera.com/

E Posta: info@leylagenceropera.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 13, 2016 ~ Mar 13, 2016
Natali Boğosyan'ın, müzikli teatral projeleri kapsamında kurgusunu kaleme aldığı "Doretta'nın Altın Rüyası" adlı pastiş operası, renkli kadrosu ve bol sürprizleriyle 13 Mart'ta bir kez daha Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi'nde.

Örneğine pek rastlanmayacak bu yenilikçi çalışmada, bir soprano (Natali Boğosyan), bir piyanist (Orçun Orçunsel), bir kontrbas sanatçısı (Arda Ardaşes Agoşyan) ve bir pantomim sanatçısı (Vecihi Ofluoğlu) yer alıyor. Operanın müziği varolan opera aryalarının kurguyla örtüşecek şekilde kolaj yapılmasıyla oluşturulmuş.  Natali Boğosyan'ın seslendirdiği bu eserler, besteci ve şef Arda Ardaşes Agoşyan'ın kontrbasla doğaçlama çaldığı ara müziklerle bağlanıyor birbirine. Kendisine piyanoda başarılı şef ve piyanist Orçun Orçunsel eşlik ediyor. Operanın uvertürünü de Natali Boğosyan ve Orçun Orçunsel piyanoda dört el çalıyorlar. Sürprizlerle dolu renkli gösterinin en önemli konuğu ise düşler tanrısı Morpheus'u canlandıran büyük pantomim ustası Vecihi Ofluoğlu...                                                                     
Opera, Puccini'nin "La Rondine" (Kırlangıç) adlı operasında bahsi geçen Doretta'nın öyküsünün bittiği yerde başlayan masalsı bir aşk hikâyesi. Magda, Prunier'in bestesindeki Doretta'nın gerçek aşkı istediği gibi yaşayabilmesine öylesine imrenir ki koltukta uykuya dalar. Gerçekçi rüyalardan sorumlu tanrı İkelos ve düşler tanrısı Morpheus, Magda'nın rüyasına gelerek, Doretta ve sevgilisi Florindo'nun yaşadığı aşkı gösterirler ona. Başlangıçta iki sevgili çok mutludur, ancak düşler tanrısı Morpheus Doretta'ya aşık olunca işler değişir...   

Kurgu ve Reji: Natali Boğosyan
Magda/Doretta: Natali Boğosyan (şan)
Prunier/Florindo: Orçun Orçunsel (piyano)
Gerçekçi rüyalardan sorumlu İkelos: Arda Ardaşes Agoşyan (kontrbas) ve Düşler tanrısı Morpheus: Vecihi Ofluoğlu (pantomim)

- Etkinlik mekanına kamera, fotoğraf makinası, ses cihazı vb. alınmayacaktır.- İndirimli kategoriden 65 Yaş üstü, öğrenci,emekli ve Bakkart (Bakırköy Kart) sahipleri faydalanabilir.- İndirimli kategori, kart ibrazı ile sadece etkinlik gişesinden satılmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT