Nabucco Operası İstanbullularla Buluşuyor

Nabucco Operası İstanbullularla Buluşuyor

Tarihler: 06 Ocak 2017 Cuma ~ 06 Ocak 2017 Cuma 20:55

Yer: Akmerkez CinemaPink

Nereden Alınır: Mekan Gişe

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 6, 2017 ~ Oca 6, 2017

130 yıldır dünyanın en ünlü sanatçılarını sahnesine taşıyan Metropolitan Opera canlı yayınla İstanbullularla buluşmaya devam ediyor. Akmerkez CinemaPink salonlarından 7 Ocak 20.55’te yapılacak gösterimde Giuseppe Verdi’nin erken dönem eseri Nabucco opera severlerle buluşacak.

Metropolitan geceleri bu ay Giuseppe Verdi’nin erken dönem eseri; Akitanya, Trablus ve denizde geçen bir 12. yüzyıl hikâyesi olan Nabucco’yla devam edecek. İncil’in eski ahit Yeremya kısmından bir hikâyeye dayanan Nabucco, İtalyan milliyetçiliğini ateşleyen önemli eserlerden biri olarak kabul ediliyor. 7 Ocak Cumartesi günü New York’tan canlı yayınla sinema salonuna taşınan gösteri saat 20.55’te izleyiciyle buluşacak. İlk defa 2000 senesinde Salzburg Festivali'nde sahnelenen opera, simdi ise Robert Lepage'nin tüm sahnenin ve orkestra çukurunun ışıldayan LED şeritlerle çevrelendiği prodüksiyonu ile Metropolitan Opera'da prömiyer yapacak. .Opera’nın kahramanlarından Eric Owens aşk peşinde bir şövalye, Susanna Phillips ise denizin öteki tarafındaki sevgilisidir.

Faust ile 1883’te kapılarını açan Metropolitan Opera, Akmerkez’deki canlı yayınlarına önümüzdeki aylarda da devam ediyor. Opera severler, Aralık’tan Mayıs ayına uzanan kapsamlı program sayesinde birbirinden değerli eserleri sinema salonunda izleyebiliyor. Üç boyutlu ses deneyimini yaşatan Dolby Atmos ses sistemi eşliğinde, izleyicilerin beğenisine sunulacak operalar arasında Mozart, Bizet, Verdi gibi dünyaca ünlü sanatçıların ölümsüz eserleri de bulunuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT