"Beyoğlu`nun Adı Pera İken"

Tarihler: 14 Nisan 2010 Çarşamba ~ 14 Nisan 2010 Çarşamba 19:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.infist.org

Adres: İstiklal Caddesi No: 4 Taksim - İstanbul Taksim İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2010 ~ Nis 14, 2010

Bir zamanlar Pera olarak anılan Beyoğlu, 19. yüzyılın ikinci yarısında İstanbul’un en hareketli semtlerinden biriydi. Batı ülkelerinin büyükelçilikleri, kiliseler, okullar, butikler, restoranlar, birahaneler, oteller ve Bon Marché gibi büyük mağazalar (günümüzde İstiklal Caddesi olarak anılan) Pera Caddesi boyunca sıralanırdı. Aynı cadde üzerinde tiyatrolar, fotoğraf stüdyoları, sanat galerileri, resim atölyeleri gibi eğlence ve sanat mekanları da yer almaktaydı. Pera Ressamları ve Sergileri: 1845-1916 başlıklı sergi semtin bu görkemli geçmişinin güzel bir göstergesi.

Paris’de CNRS-EHESS’te araştırma sorumlusu Frédéric Hitzel ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Seza Sinanlar Uslu, büyük bir başkentin kalbinde, eşsiz bir semtin zengin kültürel tarihinin gelişimini anlatacakları söyleşide bir araya geliyor.

Simültane çeviri yapılacaktır.

Giriş ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT