2010 Çarşamba Konuşmaları’nda Mehmet Özdoğan

Tarihler: 06 Ocak 2010 Çarşamba ~ 06 Ocak 2010 Çarşamba 17:30-19:30

Yer: İstanbul 2010 AKB Ajansı

Adres: İstiklal Caddesi Atlas Pasajı 3. Kat Toplantı Salonu No:131 Beyoğlu/İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 6, 2010 ~ Oca 6, 2010
Arkeolojinin gelecekle ilişkisi

Kültür mirası, tarihi miras, arkeolojik miras, mimarlık mirası… ne dersek diyelim, bu kavramlar günümüzde yalnızca geçmişe, tarihe, turistik bir ilgi alanına veya toprağın altına gömülmüş kalıntılara değil, içinde bulunulan düşünsel evrendeki araştırmalara, bilme biçimlerine, sorgulayıcı düşüncelere ve gelecekle ilgili kurgulara da işaret ediyor. Kültürel miras kavramına yaklaşımları bugün toplulukların aynası olarak görülebilir. Geçmişin olduğu kadar toplulukların kendi geleceklerini algılama biçimi olarak da değerlendirilebilir.

Bu nedenle maddi olduğu kadar “zihinsel” olduğu dahi iddia edilebilir. Arkeolojinin günümüzde tıpkı diğer yaratıcı faaliyetler, sanat gibi evrensel bir iletişim ağı oluşturduğunu söylemek yanlış olmaz. Her ne kadar geçmişin bir birikimini seçici yöntemlerle değerlendirmek üzere kurgulanmış olsa da, arkeoloji durmaksızın bulunduğu alan ile dışındaki araştırmalara, farklı zihinsel izlere gönderme yapan, başka uzmanlık alanları ile iletişim içinde olan bir alan.

Arkeolojinin gelecekle olan bu ilişkisi İstanbul 2010 Ajansı’nda Çarşamba Konuşmaları başlığı altında gerçekleştirilen toplantıda masaya yatırılıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT