2010 Türkiye’de Japonya Yılı Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen “Uluslararası Sempozyum” İstanbul’da Gerçekleşecek !

Tarihler: 05 Şubat 2010 Cuma ~ 05 Şubat 2010 Cuma 9:30-17:00

Yer: Yıldız Kampüsü

Adres: Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Kampüsü İstanbul İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2010 ~ Şub 5, 2010
5 Şubat 2010 tarihinde “2010 Türkiye’de Japonya Yılı Etkinlikleri” kapsamında Yıldız Teknik Üniversitesi, “II. Dünya Savaşı’nda Orta Doğu ve Mihver Devletleri” konulu uluslararası sempozyum için kapılarını açıyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nün ev sahipliğinde 5 Şubat Cuma günü saat 9:30-17:00 arasında Yıldız Kampüsü’nde gerçekleşecek sempozyum, II. Dünya Savaşı sırasında Orta Doğu ve Mihver Devletleri arasındaki ilişkinin karşılaştırılmasına yönelik hazırlanan araştırma projesi üyeleri tarafından organize ediliyor. Japonya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Akira Usuki liderliğinde sürdürülen proje, Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü’nde görev yapan Prof.Dr.Göknur Akçadağ ve Tokyo-Toyo Universitesi’nde görev yapan Prof.Nobua Misawa tarafından yürütülmekte olup ayrıca Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleniyor.

Kokteyl ve sergi açılışlarıyla başlayacak olan organizasyonda; İstanbul Japonya Ticaret Müzesi, Türk-Japon İlişkilerine Yönelik Seçilmiş Arşiv Dokümanları, Osmanlı Arşivinden Global ve Bölgesel Haritalar ve Japonya’da Bulunan Türk-Tatar Topluluğu adlı sergiler ziyaretçilerle buluşacak. Sergiler, 6 Şubat Cumartesi saat 17:00’ye kadar ziyaretçilere açık olacak.

Sempozyum, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.İsmail Yüksek’in açılış konuşması ve ardından Proje Lideri Prof.Dr.Akira Usuki’nin açılış konuşmasıyla devam edecek. Birinci oturum, Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde görev yapan Prof.Dr.Mensur Akgün’ün moderatörlüğünde başlayacak. İkinci oturum ise Yıldız Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanı Prof.Dr.M.Sait Özervarlı moderatörlüğünde yürütülecek. İki dünya savaşı arasında Avrupa ve Müslümanlar konulu üçüncü oturumu ise Prof.Dr.Akira Usuki yönetecek.

Sempozyum İngilizce olarak gerçekleştirilecek olup, girişler ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT