8. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi

Tarihler: 28 Şubat 2009 Cumartesi ~ 28 Şubat 2009 Cumartesi 28 Şubat 2009

Yer: Beyaz Müzayede

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 28, 2009 ~ Şub 28, 2009
BEYAZ MÜZAYEDE’DE TÜRK ÇAĞDAŞLARI İLE DÜNYA ÇAĞDAŞLARININ 2. BULUŞMASI
Beyaz Müzayede 2009 senesinde çağdaş sanatseverleri gene yenilikler ve sürprizlerle ağırlamaya hazırlanıyor. Beyaz Müzayede, 28 Şubat 2009 tarihinde gerçekleştireceği 8. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde, önemli Türk Çağdaş ve Modern sanatçıların başyapıtları ve önemli eserlerinin yanı sıra bir kez daha dünyaca ünlü yabancı çağdaş ressamların eserlerine yer veriyor.

28 Şubat’ta 8. Beyaz Müzayede’de satışa sunulacak eserler arasında, dünyanın en önemli çağdaş sanat müzelerinde eserleri bulunan sanatçılardan dünya geometrik çağdaş sanatının öncüsü kabul edilen Peter Halley’in 180x180cm ebadında önemli bir eseri yer almaktadır. Avrupa’da ‘Figuration Narrative’ akımının öncülerinden Jacques Monory’nin 165x175cm ebadında bir başyapıtı da aynı müzayedede satışa sunulacaktır. 8. Beyaz Müzayede’de Figuration Narrative’ akımına ait eserleri bulunan diğer çok önemli sanatçılar arasında Gudmundur Erro, Antonio Segui, Jan Voss, Peter Klasen ve Pat Andrea yer almaktadır. Ayrıca dünyaca ünlü Ben Willikens, Georg Dokoupil, Mark Brusse ve Mark Kostabi’nin eserleri de Türk sanatseverlerin beğenisine sunulan yabancı eserler arasında yer almaktadır.

Müzayede Kataloğu’nun kapağında Orhan Peker’in başyapıtlarından ‘Kedili Özden’ isimli 150x150cm ebadındaki eser yer almaktadır. Arka kapakta ise Erol Akyavaş’ın 169x50cm ebadındaki ‘Ferman V’ isimli çok önemli bir yapıtı görücüye çıkmaktadır. 8. Beyaz Müzayede’de başyapıtları veya önemli eserleri bulunan diğer Türk Çağdaş ve Modern Sanatı’nın ustalarından ve yükselen yıldızlarından İnci Eviner, Zahit Büyükişleyen, Ekrem Yalçındağ, Ebru Uygun, Erinç Seymen, Levent Morgök, Serhat Kiraz, Kezban Arca Batıbeki, Şenol Yorozlu, Adem Genç, Tülin Onat, Ahmet Oran, Seçkin Pirim, Cihat Burak, Saim Bugay, Koray Ariş, Mehmet Aksoy, Mehmet Güleryüz, Komet, Neşe Erdok, Aydın Ayan, Burhan Uygur, Kemal Önsoy, Halil Akdeniz, Yeşim Akdeniz Graf, Tomur Atagök, Selma Gürbüz, Murat Morova, Ahmet Elhan, Mehmet Gün, Mithat Şen, Bubi, Haluk Akakçe, Özdemir Altan, Balkan Naci İslimyeli, Avni Arbaş, Şükriye Dikmen, Adnan Varınca, Nuri İyem, Leyla Gamsız, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Selim Turan, Bedri Baykam, Mustafa Horasan, Ergin İnan, Utku Varlık, Alaattin Aksoy, Fahrelnissa Zeid, Abidin Dino, Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Hakkı Anlı, Fikret Mualla, Ömer Uluç, Ferruh Başağa, Güngör Taner, Zekai Ormancı, Burhan Doğançay, Adnan Çoker, Devrim Erbil, Mustafa Ata, Erol Akyavaş‘ın eserleri yer almaktadır.

Ülkemizin önde gelen sanatçılarının yanısıra, genç yetenekleri de sanatseverlerin beğenisine sunmayı gelenek haline getiren Beyaz Müzayede, bu müzayedesinde Ayşe Öykü, Olgu Ülkenciler, Yasemin Kaçkar Demirel, Bahar Oganer, Barış Sarıbaş, Tuncay Takmaz, Filiz Azak, İlke Kutlay, Seçil Erel, Nesrin Türk ve Hale Güngör gibi genç sanatçıların eserlerini satışa sunacaktır.

Beyaz Müzayede 8. Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde 152 sanatçının 328 adet eserine yer vermektedir. Satışa sunulacak olan en pahalı eser 250,000 TL muhammen bedelle Orhan Peker’in başyapıtlarından biri olan ‘Kedili Özden’ isimli eseri olacak.

Çağdaş ve Modern sanat tutkunlarının heyecanla beklediği bu müzayedede yer alacak eserler, 24 – 27 Şubat tarihleri arasında İstanbul Sofa Hotel’de sergilenecek ve Müzayede 28 Şubat tarihinde, uzun yıllardır çağdaş sanata gönül veren Aziz Karadeniz tarafından yönetilecek.

Beyaz Müzayede’den 2009 Venedik Bienali Gezisi
Beyaz Müzayede, sanatseverlere moral ve heyecan depolamak amacıyla 28 Şubat’ta düzenleyeceği müzayedesinde eser alan bir şanslı çifte çağdaş sanatın dünyadaki en önemli etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali’ne gezi armağan ediyor. Eser satın alan ve müzayede şartlarını yerine getiren müşterileri arasında çekilecek kura ile belirlenecek talihli 2 kişilik uçak bileti ve 3 gece konaklamadan oluşan 4 günlük bir “Venedik Bienali Gezisi” kazanacak.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT