Başyapıtlar Müzayedesi

Başyapıtlar Müzayedesi

Tarihler: 03 Haziran 2018 Pazar ~ 03 Haziran 2018 Pazar

Yer: Beyaz Art

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2018 ~ Haz 3, 2018

Beyaz Müzayede 3 Haziran’da Türkiye’nin en seçkin koleksiyonlarından derlenmiş Türk ve Dünya Çağdaş Sanatı ustalarının 248 adet başyapıtıyla sıradışı eserlerini satışa sunuyor.

Beyaz Müzayede’nin SwissOtel’de düzenlenecek 51’nci müzayedesinde yine çok önemli sanatçıların çok önemli eserleri sanatseverlerle buluşacak. Bu yüzden müzayede “Başyapıtlar Müzayedesi” olarak adlandırılıyor.

Türk Çağdaş Sanatı’nın en büyük ustalarından Ömer Uluç’un 1988 tarihli “Bukalemun ve Karga” isimli başyapıtı ile Burhan Doğançay’ın ikisi tuval toplam 12 eseri “Başyapıtlar Müzayedesi’nde görücüye çıkıyor. “Kurdela Serisi”nin en büyük ebatlı tuval yapıtlarından 1982 tarihli “Big Spiderweb” 450 bin-650 bin TL tahmini fiyat aralığı ile 1977 tarihli “Alphabet” isim tuval yapıtı ise 180 bin-250 bin TL tahmini fiyat aralığında satışa sunuluyor.

Soyut çağdaş sanatın bir diğer ustası Erol Akyavaş’ın 1985 tarihli “Mavi Kale”, 1995 tarihli “Kaligrafik Soyut” ve Hallac-ı Mansur Serisi’nden iki yapıtı sanatseverlerin yoğun ilgisini çekecek yapıtlar arasında yer alıyor. “Mavi Kale” 180 bin-280 bin TL, “Kaligrafik Soyut” 200 bin-300 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa çıkıyor. Türk Çağdaş Soyut Sanatı’na damgasını vurmuş “Trio”dan Adnan Çoker’in 1987 yılına ait “Konstrüksiyon” ve 2017 tarihli “Gümüş Simetri” isimli görkemli yapıtlarıda bu müzayedede koleksiyonerlerin beğenisine sunuluyor.

Türk Çağdaş ve Modern Resim Tarihinde “Fransız Ekolü” olarak bilinen (1950-1970 arası Paris’te yaşayan ve dönemin Avrupa Resmi’nin en önemli temsilcileri ile eş zamanlı ve bir çizgide eserler üreten) Fahrelnisa Zeid, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Hakkı Anlı ve Abidin Dino’nun başyapıtları ve bir çok önemli eseri 51. Beyaz Müzayede’de yer alıyorlar.

Türk Çağdaş Sanatı’nın öncülerinden ve en değerli kadın ressamı Fahrelnisa Zeid’in 1958’de Ürdün’deki darbeden eşi ile kurtulmayı başarıp Avrupa’ya yerleşmesinin ardından yaşadığı trajik olayların izlerini taşıyan ve az sayıda bulunan çok özel sarı, siyah, beyaz resimlerinden “Lustred With Black II” 350 bin-500 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa çıkıyor. Ünlü Fransız koleksiyoner Daniel Gervis Koleksiyonu’dan çıkan Mübin Orhon’un 1968 tarihli “Abstrait Rouge”, Selim Turan’ın 1960’lı yıllara ait “Abstrait Orange” ve Hakkı Anlı’nın 1960’lı yıllara ait “Abstrait Sombre” isimli başyapıtları bu sanatçıların son yıllarda satışa çıkan en önemli yapıtları olarak değerlendiriliyor.

Ayrıca, çalkantılı ve bohem yaşam tarzı nedeniyle sadece sanatı değil, yaşamı da resim tarihine adeta bir mit olaran geçen, yerleştiği Fransa’da 1967 yılında ölen ve Paris Kimsesizler Mezarlığı’na gömülen Fikret Mualla’nın farklı boyutlarda 17 eserinden oluşan geniş bir seçki Müzayede’nin en çok ilgi çekecek eserleri arasında yer alıyor. Bu eserler arasında bazıları başyapıt değerinde bulunuyor.

51. Beyaz Müzayede’de ayrıca Sabri Berkel, Abidin Elderoğlu, Erdal Alantar, Abdurrahman Öztoprak, Ferruh Başağa, Güngör Taner, Mustafa Ata, Zekai Ormancı, Devrim Erbil, Mehmet Güleryüz, Komet, Ergin İnan, Cihat Burak, Burhan Uygur, Orhan Peker, Neşe Erdok, Nuri İyem, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eren Eyüboğlu, Turan Erol, Avni Arbaş, Adnan Varınca, Orhan Peker, Koray Ariş, Osman Dinç, Türk Çağdaş Sanatı’nın orta ve genç kuşağından Canan Tolon, Kemal Önsoy, Selma Gürbüz, Azade Köker, Ramazan Bayrakoğlu, Kezban Arca Batıbeki, Ahmet Güneştekin, Balkan Naci İslimyeli, Bubi, Bedri Baykam, Ahmet Oran, Kemal Seyhan, Ahmet Elhan,Mehmet Gün, Haluk Akakçe, Ansen, Mehmet Ali Uysal, Ardan Özmenoğlu, Murat Pulat gibi çağdaş ve modern sanat ustalarının eserleri de satışa sunuluyor.

Müzayedede Türk sanatçıların yanı sıra eserleri dünya müzelerinde yer alan Peter Halley, Sarah Morris, Peter Zimmermann, Hermann Nitsch, Ben Willikens, Susan Hefuna, Salar Ahmadian, Alexandre Istrati ve Chintan Upadyay gibi dünya çağdaş ustalarının seçkin eserleri sanatseverler ile buluşuyor.

Son yılların en kapsamlı müzayedelerinden olan ve başyapıtlarıyla uzun süre hafızalarda yer edecek olan 51. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi’nde yer alan yapıtlar 24 Mayıs -2 Haziran tarihleri saat 10:00-20:00 arasında Beyaz Müzayede’nin Nişantaşı’ndaki sanat mekanı ‘Beyaz Space’de sanatseverlerin ziyaretine açık sergileniyor.

51. Beyaz Müzayede 3 Haziran Pazar günü saat 14:00’te Swissotel’de gerçekleştirilecek ve Aziz Karadeniz tarafından yönetilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT