Bilişim Zirvesi-08 İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması

Tarihler: 07 Ekim 2008 Salı ~ 07 Ekim 2008 Salı

Yer: Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: E-5 Karayolu, Gürpınar Kavşağı Beylikdüzü, Büyükçekmece Büyükçekmece İstanbul

Telefon: 0212 886 68 43 (70 hat)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2008 ~ Eki 7, 2008
“BİLİŞİM, KURUMLARIN YÖNETİM BİÇİMLERİNİ DEĞİŞTİRİYOR”

Bilişim Zirvesi 08 kapsamında ilk gün düzenlenecek İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması’nda bir konuşma yapacak olan Akbank Bilgi Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Özlü, Türkiye’de iş yapış modellerini yeniden şekillendiren teknolojinin hem kurumlar hem de ülke için bir strateji olarak konumlanması gerektiğini belirtti.
Büyüme ve farklılaşma sırrının bilişim teknolojilerini stratejik bir fonksiyon olarak algılamaktan geçtiğini belirten Özlü, “Bilişim teknolojilerini bu şekilde benimsemek yeni fırsatlar yaratacak, iş üretimini artıracak ve müşterilere yeni kanallardan ulaşmanın kapılarını açacaktır. Bilişim Zirvesi’nde liderlerle birlikte bu stratejik kararların nasıl yönleneceğini tartışacağız” dedi.
Bugün iş yapış biçimini değiştiren en büyük örneklerden birinin Wall Mart olduğuna değinen Alpaslan Özlü, “En büyük maliyet kaynağı olan stok yönetimini teknoloji ile yeniden şekillendiren Wall Mart, şimdi stok yönetimini internetten yapıyor. Stokları kendisi kontrol etmiyor, rafta eksilen marka kendi ürününü kendisi takip ediyor. Stoktan düşen maliyet uygun fiyat politikası olarak tüketiciye yansıyor. Teknolojinin stratejik anlamda değerlendirilip yönetim biçimini değiştirmeye bu en güzel örneklerden biridir” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin örnek kuruluşlarından Boydak Grubu da bilişime yaptığı yatırımlar soncunda büyüyen ve yönetim biçimini değiştiren yönüyle öne çıkıyor. Grup olarak bilişim sektörüne yatırım yapmaya başladıklarında büyümeye başladıklarını belirten Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, “Büyümemizdeki sır, insan kaynaklarımızın yanı sıra bilişime yaptığımız yatırımlarımızdır. Bilişim sektörüne gerekli yatırımları yapmamış olsaydık biz kendi sektörlerimizde biryerlere gelemezdik. Geleneksel yapıda kalırdık diye düşünüyorum. Ama bugün bir tuşla Türkiye’deki 1800 mağazamızı görüyoruz. Bir tuşla tüm ürünlerimizi tüm dünyaya duyurma imkânımız var ve bir tuşla hangi üründen, hangi marka, hangi renk, ne kadar ürettiğimizi anında görme imkânımız var. Tabiî ki tüm bunlar bize çok önemli bir gelecek rotası sunuyor. Dolayısıyla bilişime yatırılan bilinçli yatırımlar hiçbir zaman boşa gitmemiştir. Boydak Grubu olarak bütçelerimizin ciddi bir kısmını bilişim yatırımlarına harcıyoruz. Gerek donanım, gerekse yazılımlar konusunda harcamalar yapmaktayız. Grubumuzun da iş alanlarını bu alanda daha da geliştirmek düşüncesindeyiz” dedi.

Bilişim bir yandan geleneksel sektörlerin iş yapma biçimlerini ve yönetim tarzlarını değiştirirken bir yandan da bugüne kadar olmayan yepyeni iş alanları da sunuyor. Bu alanlardan biri de sanal dünyada var olmak.
Türkiye`nin henüz alışma aşamasında olduğu Second Life’da dünyada 3 milyon kişi artık sanal bir ikinci hayat yaşıyor. Ama Second Life artık sanal bir hayat olmaktan çıkıp insanların para kazandıkları, iş modelleri yarattıkları bir dünya haline geldi. Örneğin şirketler yeni ürünlerini, modellerini piyasaya sürmeden önce burada görücüye çıkararak ilk olarak bu platformda memnuniyet araştırması yapıyor.
Türkiye’de de hızla gelişen bu model bağımsız endüstri analiz firması Forrester Research’ün Baş Analisti Paul Jackson tarafından Bilişim Zirvesi ‘08’de irdelenecek. Katılımcıları, Second Life ve benzeri sanal dünyada yepyeni iş fırsatlarıyla tanıştıracak olan Jackson, sanal dünyada yer alan dünyanın başarılı şirketlerinden örnekler sunacak. Bunun yanı sıra Paul Jackson, katılımcıların mevcut işlerini bilişim teknolojileri ışığında yeniden nasıl şekillendirebilecekleri, bilişimle işlerini yeniden nasıl keşfedebileceklerine dair ipuçları da verecek. Paul Jackson öte yandan, Forrester Research’ün son araştırmalarından örnekleri de katılımcılarla paylaşacak.

Interpromedya tarafından düzenlenen Bilişim Zirvesi ’08 etkinliğinin ilk gününde iş dünyasının üst düzey yöneticileri ve kurumların teknoloji liderleri "İşini yeniden keşfet!” ana temasıyla bir araya gelecek. Bilişim Zirvesi 08, 07 – 11 Ekim 2008 tarihleri arasında İstanbul Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi Toplantı Salonları`nda Turkcell Ana Sponsorluğunda gerçekleştirilecek.
07 Ekim 2008 günü Bilişim Zirvesi ’08 bünyesinde İstanbul Digital Kültür ve Sanat Vakfı desteğiyle gerçekleşecek İş ve Teknoloji Liderleri Buluşması’nda ise sektörün önde gelen isimleri tecrübe ve başarı örneklerini paylaşacak. Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Boydak, Akbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Özlü, Forrester Research Baş Analisti Paul Jackson ve Songphonic Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kent dünyadaki yenilikçi uygulamaları paylaşırken, bilişim teknolojilerinin şirket gelişimlerindeki sırlarını da ele alacaklar.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT