Bir Hayal Fabrikatorü: Mustafa Kemal Ağaoğlu - Yazko`dan Bilsak`a Alternatif bir Kültürel Örgütlenme Modeli Hikayesi

Tarihler: 17 Ekim 2009 Cumartesi ~ 17 Ekim 2009 Cumartesi 17.10.2009

Yer: Santralistanbul / E1 301 Salonu

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No:2 Eyüp /İstanbul Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 17, 2009 ~ Eki 17, 2009
MUSTAFA KEMAL AĞAOĞLU, SANTRAL İSTANBUL’DA ANILIYOR
Yayıncı, matbaacı, YAZKO ve BİLSAK`ın kurucusu Mustafa Kemal Ağaoğlu, ölümünün onuncu yılında Santral Istanbul`da gerçekleşecek toplantıyla anılacak.

1980’li yılların başından beri yayınladığı eserlerle kültür ve edebiyat dünyasına önemli katkılarda bulunan YAZKO (Yazarlar ve Çevirmenler Kooperatifi) ve BİLSAK’ın (Bilim Sanat Kültür Hizmetleri Kurumu) kurucusu Mustafa Kemal Ağaoğlu için gerçekleştirilecek anma töreninde, sevenleri ve kültür sanat dünyasının önde gelen isimleri bir araya gelecek.

17 Ekim Cumartesi günü saat 12:00 – 18:00 saatleri arasında “Bir Hayal Fabrikatorü: Mustafa Kemal Ağaoğlu - Yazko`dan Bilsak`a Alternatif bir Kültürel Örgütlenme Modeli Hikayesi" başlığı altında gerçekleşecek olan anma toplantısı, Barış Pirhasan ve Enis Batur’un Mustafa Kemal Ağaoğlu’nu anlatan konuşmaları ile başlayacak. Program, Turgay Fişekçi ve Şule Aytaç’ın YAZKO hakkında yapacakları bilgilendirme ve ilk kez anma toplantısı kapsamında seyircisiyle buluşacak olan Alper Tunga İnce`nin YAZKO belgeseli ile devam edecek.

Anma toplantısında Orhan Alkaya, Alternatif Kültür Kurumu BİLSAK’ın önemli etkinliklerini anlatan bir konuşma gerçekleştirecek. Tiyatro oyuncusu ve yönetmeni Nihal Koldaş, BİLSAK Tiyatro Atolyesi hakkında katılımcılara bilgi verecek.

Zeynep Yerdelen ve caz müzisyeni Emin Fındıkoğlu ise programa İstanbul Caz Center ve Caz Festivalleri konusunda yapacakları konuşma ile katkıda bulunacaklar. Fındıkoğlu ayrıca Hasan Kocamaz (armonika), Neşet Ruacan (gitar) ve Hakan Behlil (bas) eşliginde katılımcılara canlı müzik performansı sunacak.

Anma toplantısı, Nail Satlıgan ile Ayse Düzkan’ın BİLSAK`in siyasi kürsü olma özelliğini vurgulayan konuşmasının ardından Asaf Savas Akat, Murat Belge , Şirin Tekeli ile Aydın Uğur’un YAZKO ve BİLSAK oluşumlarını 12 Eylül bağlamında değerlendirmesiyle sona erecek.

Tarih: 17.10.2009
Yer: Santralistanbul / E1 301 Salonu
Saat: 12:00 – 18:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT