Boğaziçi

Tarihler: 03 Nisan 2017 Pazartesi ~ 03 Nisan 2017 Pazartesi 16:00

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 3, 2017 ~ Nis 3, 2017

Boğaziçi Üniversitesi 150. Kuruluş yılı etkinlikleri kapsamında Mayıs ayı boyunca Fen Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen bir dizi seminere ev sahipliği yapıyor.

Ünlü tiyatro eleştirmeni ve Arthur Miller uzmanı Christopher Bigsby, dünyaca ünlü astro fizikçi Alex Flippenko ve antropolog –tarihçi Ann Stoler’ı ağırlayan Boğaziçi Üniversitesi, 20 Mayıs tarihinde, İstanbul üzerine kitaplarıyla tanınan yazar John Freely’nin ‘Then and Now- Robert College and Boğaziçi University-What has not changed’ ( Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi-Değişmeyen Şeyler) başlıklı konferansına ev sahipliği yapacak.

Fen Edebiyat Fakültesi etkinlikleri kapsamında 20 Mayıs tarihinde Brown Üniversitesi’nden tarihçi, yazar Edward Widmer’ın ‘The Center of the World: Robert College in the International Context" (Dünyanın Merkezi: Uluslararası Ölçekte Robert Kolej) başlıklı konferansı gerçekleştirilecek. Widmer, eski ABD Başkanı Clinton’un başkanlığının son yıllarında Başkanlık Ofisi’nin metin yazarlığını yapan isim olarak da tanınıyor.

Boğaziçi Üniversitesi 23 Mayıs’ta ise Yale Üniversitesi’nden Arap ve İslam Araştırmaları uzmanı Prof. Dimitrie Gutas’ı ağırlayacak. Gutas, “The Conquest of Knowledge:Transition and Civilization from Alexander the Great to Mehmed the Conqueror” (Bilginin Fethi: İskender’den Fatih Sultan Mehmet’e Geçiş ve Uygarlık) başlıklı bir konferans verecek.

Konferanslar saat 16.00’da Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda İngilizce olarak gerçekleştirilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT