Bunlarda Mı İnsan? Primo Levi

Tarihler: 27 Ocak 2010 Çarşamba ~ 27 Ocak 2010 Çarşamba

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Nereden Alınır: www.infist.org

Adres: İstiklal Cad. No: 4 Taksim Taksim İstanbul

Telefon: 0212 393 81 11

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 27, 2010 ~ Oca 27, 2010

Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü vesilesiyle, Fransız Kültür Merkezi ve Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü, İtalyan Kültür Merkezi’nin katılımıyla, İtalyan yazar Primo Levi’nin, Zeyyat Selimoğlu çevirisiyle Can Yayınları tarafından Türkçe’ye kazandırılan, otobiyografik yapıtı Bunlar da mı insan ? çerçevesinde bir etkinlik düzenliyor.

Hem tarih için vazgeçilmez bir kaynak hem de sinema sanatı için bir başyapıt olan Yahudi soykırımını anlatan 9.5 saatlik Shoah belgeselini gerçekleştiren yazar ve sinema yönetmeni Claude Lanzmann’ın da yer alacağı bu buluşma, gazeteci akademisyen Cengiz Aktar, araştırmacı-yazar ve 500. Yıl Vakfı Başkanı Naim Güleryüz, gazeteci, ve İstanbul Anadolu Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Nora Şeni’nin katılımıyla gerçekleşecektir. Simültane çeviri yapılacaktır.

1919 yılında Torino’da doğan İtalyan yazar Primo Levi, İkinci Dünya Savaşı sırasında Kuzey İtalya`da direnişe başlayan arkadaşlarına katıldı, ancak yakalanarak Auschwitz`e gönderildi. Savaştan sonra Torino`ya döndü. Levi, 11 Nisan 1987`de, Boğulanlar, Kurtulanlar`ı yazdıktan birkaç ay sonra, intihar ederek yaşamına son verdi. Nazi toplama kamplarında yaşadıklarını anlattığı çarpıcı özyaşamöyküsel yapıtlarıyla ünlenen Levi, ilk kitabı Bunlar da mı İnsan’da (1947, Se questo è un uomo) Nazi toplama kampları sisteminin niteliklerini, kamptaki tutsakları ve tanığı olduğu işkenceleri, olağanüstü bir nesnellikle ele almıştır.

Bu vesileyle, bir kültürel ve eğitim girişimi olan Aladin Projesi’ni tanıtmak üzere, proje müdürü Abraham Radkin de gecenin konukları arasında yer almaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT