Cervantes Enstitüsü’nde Okul Kütüphaneleri Üzerine Bir Konferans

Tarihler: 29 Mart 2011 Salı ~ 29 Mart 2011 Salı 15.00

Yer: İstanbul Cervantes Enstitüsü

Adres: Tarlabaşı Bulvari Zambak Sok. No.33, Beyoğlu, Yusufpaşa İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 65 36

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 29, 2011 ~ Mar 29, 2011

İstanbul Cervantes Enstitüsü 47. Kütüphaneler Haftası sebebiyle “Günümüzde Okul Kütüphanelerinin Rolü. İspanya’daki Okul Kütüphanelerinin Güncel Panaroması” adlı bir konferans düzenliyor. 29 Mart Salı saat 15.00’de gerçekleşecek olan konferansı “Bugünün okul kütüphaneleri” adlı kitabın yazarı Glòria Durban Roca verecek.

Okul kütüphaneleri, eğitim merkezlerinin eğitim amaçlı projelerin geliştirilmesi ve yazılı kültürü tanıtma amaçlarına hizmet eden önemli eğitici kaynaklardır ve İspanya’da 2006 yılında çıkarılan yeni yasayla da okullarda kütüphane kullanıcılarının oluşumuna ve kütüphanelerin gelişimine özellikle yer verilmeye başlanmıştır.

Konferans İspanya’daki okul kütüphaneleri modelini katılımcılara bir kaynak merkezi, bir buluşma yeri ve yazılı kültürü tanıtan kurumlar olması bağlamında sunmayı amaçlıyor.

Glòria Durban Roca, Barselona Üniversitesi’nde Sanat Tarihi ve Universitat Oberta de Catalunya’da Dökümentasyon eğitimi almıştır. 1992’den bu yana Barselona’da bulunan Escuela Técnica de Clot’da Okul Kütüphaneleri Sorumlusu olarak çalışmaktadır. 2003 senesinden bu yana yayın hayatını sürdüren “La biblioteca escolar como herramienta educativa” (Bir eğitim aracı olarak okul kütüphaneleri) isimli özel bir portalın içerik yaratıcılığını yürümektedir. 2010 senesinde La biblioteca escolar, hoy (Bugünün okul kütüphaneleri) isimli kitaba imza atmıştır.

Konferans dili İspanyolca – Simultane tercüme yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT