Dr. Sara Nur Yıldız

Tarihler: 11 Kasım 2009 Çarşamba ~ 11 Kasım 2009 Çarşamba 18:30 - 20:30

Yer: İTÜ Taşkışla Binası

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: İTÜ Taşkışla Binası 127 no.lu Konferans Salonu Adalar İstanbul

Telefon: (212) 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 11, 2009 ~ Kas 11, 2009
Dr. Sara Nur Yıldız

“Konstantinopolis/İstanbul ve Konya Arasındaki Gergin İlişkiler”i anlatıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlendiği İstanbul Söyleşileri, Dr. Sara Nur Yıldız’ın “İmparatorluğun Başkenti: Dekadans ve Zulmün Merkezi Olan Konstantinopolis/İstanbul ve Konya Arasındaki Gergin İlişkiler” başlıklı konuşmasıyla devam ediyor. 11 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da İTÜ Taşkışla binasında yapılacak söyleşide, Konstantinopolis/İstanbul’daki siyasi iktidar ile Anadolu arasındaki ilişkiler farklı bir yaklaşımla ele alınacak.

Dr. Sara Nur Yıldız konuşmasında öncelikle, Konya hakimi Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan’ın, İmparator II. Manuel ile iyi ilişkiler geliştirmeye çalıştığı dönemde, 1162 yılında Konstantinopolis’e yaptığı ziyaret sırasındaki kabul törenine değinecek. Bunun için, imparatorun, ihtişam ve gücünü göstermek amacıyla “barbar” Türk’ü en iyi şekilde ağırladığı sırada oluşan gergin ortamı renkli bir üslupla tasvir eden Kinnamos’un eserini temel alacak.
Yıldız daha sonra, İstanbul’un, Osmanlıların başkenti olduğu dönemde, Konya ve Karaman bölgesinde yaşayanlar tarafından zulmün merkezi olarak algılanmasını anlatacak. Böylelikle, Osmanlılar tarafından fethedilmesinden sonra İstanbul’daki iktidarın baskıcı tutumu karşısında, Şikari’nin 16. yüzyılda yazdığı tahmin edilen ve bölgede artık mevcut olmayan Karamanoğulları hakimiyetini idealize eden Karamanoğulları Tarihi adlı eserden de bahsedecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT