Dünyaca Ünlü Ödüllü Mimar Benedetta Tagliabue İstanbul’da!

Tarihler: 27 Ekim 2011 Perşembe ~ 27 Ekim 2011 Perşembe 19:00

Yer: Yapı Endüstri Merkezi

Adres: Fulya Mah.Yeşilçimen Sok.No:12/430 (Polat Kulesi Yanı)Fulya İstanbul Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 27, 2011 ~ Eki 27, 2011

İskoçya Parlamento Binası, Hamburg Hafencity Limanı, Diagonal Mar Park, Expo Shanghai 2010 İspanyol Pavyonu gibi önemli projelere imza atan ünlü mimar Benedetta Tagliabue, Yapı-Endüstri Merkezi’nin davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. “Zihinsel Peyzajlar” başlıklı konferans, 27 Ekim 2011 Perşembe akşamı saat 19.00’da, YEM Etkinlik Salonu’nda gerçekleşecek.

Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi, dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, tasarımın her alanındaki ilgililer ile bir araya getirerek, sektördeki mesleki iletişim ortamı kalitesinin yükseltilmesini ve dünya tasarım pratiği bileşenlerinin Türkiye’de de eş zamanlı olarak tartışılabileceği ortamların yaratılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda, dünyaca ünlü mimar ve tasarımcıları ağırlayan Yapı-Endüstri Merkezi’nin yeni konuğu, Siemens Ev Aletleri ana sponsorluğunda İtalyan mimar Benedetta Tagliabue olacak.

Ev aletlerinde ecoPlus felsefesiyle enerji ve su tasarrufu konunda örnek olabilecek ürünler geliştiren, artan çevre kirliliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir doğal kaynakların korunması konusunda somut adımlar atan yenilikçi teknolojiler konusunda ve sadece Türkiye’de değil, dünyada da ankastre ürünler pazarının lideri olan Siemens Ev Aletleri, mimarlık ve yapı kültürünün geliştirilmesine yönelik çalışmalarını, ünlü mimar Benedetta Tagliabue konferansına verdiği destek ile sürdürüyor. Alanında öncü projelere her zaman destek veren Siemens Ev Aletleri, Yapı-Endüstri Merkezi işbirliğiyle dünyanın önde gelen tasarımcı ve mimarlarını, sektörün önde gelen aktörleri ile bir araya getirmeye önümüzdeki dönemde de devam edecek.

Tagliabue konuk olduğu RIBA, Londra’daki Bartlett Mimarlık Okulu ve Mimarlar Birliği, Amsterdam Berlage Enstitüsü, New York Columbia Üniversitesi’nden sonra fikirlerini paylaşmak için 27 Ekim’de İstanbul’a geliyor. "Zihinsel Peyzajlar" (Landscapes of the Mind) başlıklı koferansında ünlü mimar; kendi zihninde canlanan hayali peyzajlardan bahsedecek. Tagliabue, her kişinin şehir okumasını ve şehir algısını öznel kılan zihinde oluşturulan şehir manzaraları ve peyzajların kendi zihnindeki yansımalarına, konuşması boyunca izleyicileri konuk edecek.

Program:
18.30–19.00 Kayıt
19.00–19.05 Açılış Konuşmaları
19.05–20.00 “Zihinsel Peyzajlar” Konferansı- Benedetta Tagliabue
20.00–20.20 Genel Değerlendirme ve Soru Cevap
20.20–20.45 İkram

Konferans simultane olarak İngilizce’den Türkçe’ye çevrilecektir. Sınırlı kontenjan nedeni ile katılım için kayıt yaptırmak gereklidir. Kayıt ve detaylı bilgi için www.yemetkinlik.com/tagliabue

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT