Gösteri Çağında Estetik ve Politika

Tarihler: 24 Ekim 2009 Cumartesi ~ 24 Ekim 2009 Cumartesi 24 Ekim Cumartesi / Saat: 14:00

Yer: Garanti Han

Adres: Garanti Han, İstiklal Caddesi No:115 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 24, 2009 ~ Eki 24, 2009
Garanti Galeri ve Platform Garanti’den “Gösteri Çağında Estetik ve Politika”
Garanti Galeri ve Platform Garanti, 24 Ekim Cumartesi günü saat 14:00’te, Sosyolog Nikos Papastergiadis’in katılacağı “Gösteri Çağında Estetik ve Politika” başlıklı bir konuşma düzenleyecek. Papastergiadis konuşmasında, günümüzde sanat ve politika ilişkisini; düşünür Jacques Rancière ile Gerald Rauning’i karşılaştırarak ele alacak. Jacques Rancière, günlük hayatta avangard deneyim, görsel ve yazınsal temsiliyet konularındaki önemli metinleriyle tanınıyor. Gerald Rauning ise kozmopolit politik ve estetik bilinçle çerçevelenen, sanatsal ve aktivist iletişim teknikleri arasındaki kesişmeden etkilendiğini belirtiyor.

Papastergiadis’e göre: “Modern tarih boyunca sanatsal, politik ve felsefi söylemlerde var olan sosyal düzene karşı ortak bir memnuniyetsizlik ifadesiyle karşılaşırız. Hepsi, insan potansiyelinin kısıtlandığı önermesini çıkış noktası olarak alır. Kısıtlayıcı güçlerin ve öznellik biçimlerinin tanımlanmasında birbirlerinden farklı yaklaşımları olsa da, hepsi alışkanlıklar, normlar ve kurallar tarafından zorlanan, algısal ve gerçek baskıların ortadan kaldırılması amacını güder. Bu esas amacın içinde, benim kozmopolit imge olarak adlandırdığım hayal/vizyon bulunur. Modern kültür genelinde süregelen gönüllü sürgünün olumlayıcı tarafıdır.”

İngilizce gerçekleştirilecek konuşma, simultane olarak Türkçeye çevrilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT