Günümüz Sanatında Sosyal Dünyaya Müdahale Tartışılıyor

Tarihler: 30 Mayıs 2011 Pazartesi ~ 30 Mayıs 2011 Pazartesi 18.30

Yer: Koç Üniversitesi - Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi

Adres: Rumelifeneri Yolu 34450 Sarıyer İstanbul Sarıyer İstanbul

Telefon: 0212 338 10 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 30, 2011 ~ May 30, 2011

Moderatör: Derya Yücel
Konuşmacılar: Levent Soysal, Nazım Hikmet Richard Dikbaş, Osman Erden

Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık’ın “Günümüz Sanatı Üzerine” adlı etkinlik dizisi “Otonomik mi ve Sosyal mi? Sanatın Çift Karakteri: Günümüz Sanatında Sosyal Dünyaya Müdahele” başlıklı söyleşiyle devam ediyor. Derya Yücel moderatörlüğünde 30 Mayıs 2011 Pazartesi günü, saat 18.30’da yapılacak söyleşiye Levent Soysal, Nazım Hikmet Richard Dikbaş ve Osman Erden konuşmacı olarak katılıyor.

Bugün sanat, özerk bir uzamın yerine toplumsal içerikleri kabul eden pratikler bütününe işaret ediyor. Sanatçılar, birer “bilgin / düşünür / zanaatkâr”dan çok bir “girişimci / politikacı / yönetmen” olarak, içinde karşılaşmaların meydana gelebileceği uzamlar yaratıyorlar.

Günümüz sanatından beklenen yeni kavram ve simgelerin üretilmesinin ötesinde, kavram ve simgeleri denetleyen mekanizmaları bulmak, ortaya çıkarmak, işaret etmek, eleştirmek ve direnmek oluyor. Sanat, sosyal/kamusal alana dönük pratikler doğrultusunda kullanılan bir araç konumunda ilerliyor...

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT