Her Kitap, Bir Dünya; Bedirhan Toprak

Tarihler: 25 Mart 2009 Çarşamba ~ 25 Mart 2009 Çarşamba 25 Mart 2009, Çarşamba 19:00

Yer: Akbank Sanat Merkezi

Ücret: Etkinlik Ücretsizdir.

Adres: İstiklal Cad. No:14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01 - www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 25, 2009 ~ Mar 25, 2009
Edebiyat Günleri: Her Kitap, Bir Dünya; “Bedirhan Toprak"
Akbank Sanat Beyoğlu
25 Mart 2009, Çarşamba 19:00
Hazırlayan ve Sunan: Merih Akoğul
Konuk Yazar: Bedirhan Toprak

Fotoğrafçı ve yazar Merih Akoğul’un hazırlayıp sunduğu programın Mart ayı konuğu, şair ve romancı Bedirhan Toprak. Konuk yazarımız ve Merih Akoğul, Türk Şiiri’nin gelmiş geçmiş en önemli şairlerinden Turgut Uyar’ı, 1959 yılında yayınlanan “Dünyanın En Güzel Arabistanı” kitabı üzerinden kapsamlı olarak ele alacaklar.

Turgut Uyar, "Arz-ı Hal", "Türkiyem", "Dünyanın En Güzel Arabistanı", "Tütünler Islak", "Her Pazartesi", "Divan", "Toplandılar", "Kayayı Delen İncir", "Dün Yok mu", "Son Şiirler" ve tüm şiirlerinin yer aldığı "Büyük Saat" kitapları ile 1949 yılından günümüze Türk Şiiri’ne kaynak olmayı sürdürüyor.

Şiir ve yazıları Yeni Düşün, Varlık, Yazko-Somut, Adam Sanat, Virgül, Kitap-lık, Yasakmeyve ve Şiiratı dergilerinde yayımlanan ve halen reklam yazarı-serbest editör olarak çalışan Bedirhan Toprak’ın Gece Dili, Anahtar Âyini, Su Yazısı (Tek Yakalı Irmak ve Sonsuz İçin Üç El Ateş ) isimlerini taşıyan şiir kitapları ve Dün Gördüm Gece Bir Rüya (2004 Selahattin Kaya Roman Ödülü), Fanfa, Köpek ve Şairi romanları vardır.

Etkinlik Ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT