Işık Doğudan Gelir

Tarihler: 24 Şubat 2015 Salı ~ 24 Şubat 2015 Salı

Yer: CRR Konser Salonu

Adres: Darülbedayi Caddesi Harbiye 80200 Şişli İstanbul

Telefon: 0212 232 98 30

Faks: 0212 231 54 97

Web: http://http://www.crrks.com

E Posta: info@crrks.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2015 ~ Şub 24, 2015

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü’nün “Işık Doğudan Gelir” başlığıyla düzenleyeceği sempozyumda İslâm kültürünün ‘Batı’ya örnek olduğu kültür sanat çalışmaları ele alınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü, hayatımıza yön veren kültürel değerlerimizin izini sürmeye devam ediyor.

İBB Kültür Müdürlüğü’nün “Işık Doğudan Gelir” başlığıyla düzenleyeceği sempozyumda İslâm kültürünün ‘Batı’ya örnek olduğu kültür sanat çalışmaları ele alınacak.

“Işık Doğudan Gelir” başlıklı sempozyum, İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda 24 Şubat Salı günü 10.00’da gerçekleştirilecek.

Programda, üç semavî dinin ve birçok kültürün birlikte oluşturduğu Endülüs medeniyetinin asırlar süren huzur ve refah ortamının, insanlığın günümüzdeki sorunlarına sunabileceği katkılar ele alınacak. Katılımcıların ilgiyle takip edeceği sempozyumda tarihin gölgesinde kalmış gerçekler günışığına çıkarılacak.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan Gülper Refiğ “Batı Müziğinin Kaynağı Endülüs” başlıklı bir tebliğ sunacak. Sunulan tebliğde, Refiğ, Endülüs medeniyetinin derinlikli müzikalitesinin Batı müziği üzerindeki etkilerini anlatacak.

New York Pratt Enstitüsü Sosyal Bilimler ve Kültürel Çalışmalar Bölümü’nden Kumru Toktamış, “Batıda Değişegelen Müslüman Kadın İmajları” konulu tebliğini sunacak.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nden Nazende Yılmaz ise “İslâm Mimarisi’nde Co-Existence / Birlikte Var Olma Örnekleri” başlıklı sunumunda Doğu kültürünün mimari eserlerinin sosyal hayattaki yansımalarını ele alacak.

Sempozyumda, İslâm kültüründe mimari ve müzik gibi birçok farklı dalda verilen eserlerin tüm dünyayı aydınlatma süreçleri anlatılacak. Ayrıca İslâm kültürünün Batı ile ilişkisi sosyolojik açılardan ele alınarak görsel ve işitsel sunumlara da yer verilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT