İstanbul Konferansları Pera Müzesi`nde devam ediyor

Tarihler: 01 Aralık 2011 Perşembe ~ 01 Aralık 2011 Perşembe 1 Aralık Perşembe Saat: 18:30

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Ücret: Konferans dili Türkçe’dir. Etkinlik ücretsizdir.

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65 Tepebaşı Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 1, 2011 ~ Ara 1, 2011

Prof. Dr. Afife Batur İstanbul’da Sıraevler Modellemesi ve “Akaretler”
İstanbul Araştırmaları Enstitüsü, kente ilişkin tarih, arkeoloji, tarihi topografya, sanat tarihi gibi konularda, alanlarında uzmanlaşmış araştırmacılar tarafından Pera Müzesi Oditoryumu'nda sunulan konferans dizisine yeni dönemde de devam ediyor.

Sonbahar 2011 konferanslarının ikinci konuğu, Prof. Dr. Afife Batur. 1 Aralık Perşembe günü saat 18:30’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda gerçekleşecek konferansın konusu İstanbul’da Sıraevler Modellemesi ve “Akaretler”.

Sanayi Devrimi’nin ardından Avrupa kentlerinde, nüfus artışının yol açtığı konut gereksiniminden kaynaklanan “sıraevler” mimarlar için yeni bir tasarım alanı oluşturmuş, İstanbul’da da 19. yüzyılın ikinci yarısında ekonomik ve toplumsal değişmelere bağlı olarak sıraev uygulamaları gündeme gelmiştir. İstanbul’un ilk imar kararlarını da içeren Moltke Planı’nın öngördüğü yeni kent dokusu oluşumu gereği, Beşiktaş-Teşvikiye-Maçka güzergâhı yeniden düzenlenirken açılan yolların biçimlendirdiği bir yerleşme modeli için sıraev, uygun bir öneriydi. Nitekim, “Ser mimar-ı Devlet” unvanlı Sarkis Balyan’ın tasarlayıp gerçekleştirdiği, “Akaretler” adını alan sıraev grubu, modelin anıtsal örneklerinden biri oldu. Prof. Dr. Afife Batur konferansında, sıraevlerin ortaya çıkışı ve ilk uygulamalarının dışında, yapımı tasarlanan fakat gerçekleşemeyen, Aziziye Camii’nin geliri olarak vakfedilmiş “Akaretler”i mimarlık tarihi açısından tartışmayı amaçlıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT