Javier Cercas

Tarihler: 16 Nisan 2012 Pazartesi ~ 16 Nisan 2012 Pazartesi 19:30

Yer: İstanbul Cervantes Enstitüsü

Adres: Tarlabaşı BulvarıZambak Sok. 2534435 Taksim - İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 292 65 36

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 16, 2012 ~ Nis 16, 2012

Salamina’nın Askerleri’nin yazarı Javier Cercas İstanbul’da…

Kitabı “Salamina’nın Askerleri” filme de uyarlanan Javier Cercas ile 16 Nisan’da İstanbul Cervantes Enstitüsü’nde bir söyleşi gerçekleştirilecek.

İstanbul Cervantes Enstitüsü “Salamina’nın Askerleri” (Los Soldados de Salamina) kitabının yazarı Javier Cercas ile 16 Nisan, Pazartesi saat 19.30’da bir söyleşi gerçekleştirecek. Javier Cercas çağdaş İspanyol edebiyatı ve politik dönüşüm dönemi hakkındaki görüşlerini katılımcılarla paylaşacak.

Javier Cercas (1962), yazar ve çevirmendir. Edebiyat dünyasına Jorge Luis Borges’in eserlerini okuduktan sonra girmiştir. Barselona Autònoma Üniversitesi’nde edebiyat lisansı ve doktorasını tamamlamıştır ve Girona Üniversitesi’nde edebiyat profesörlüğü yapmaktadır. Romanı “Los Soldados de Salamina” (Salamina’nın Askerleri), Mario Vargas Llosa tarafından övgüyle karşılanmış ve büyük kitlelere ulaşmıştır. “Salamina’nın Askerleri” yönetmen ve senarist David Trueba tarafından filme de uyarlanmıştır. Film 2004 yılında sekiz dalda Goya Ödülleri’ne aday olmuş ve en iyi görüntü yönetmeni ödülünü kazanmıştır.

Cercas’ın son eseri “Anatomia de un instante” (Bir Anın Anatomisi), yazar tarafından bir roman olarak tarif edilse de, 23 Şubat 1981 gerçekleştirilen darbe girişimi ve İspanya’nın politik dönüşümüne ışık tutan bir günlük olma özelliğiyle, neredeyse bir gazetecilik örneği olarak kabul edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT