Kadınlar ve Değişim

Tarihler: 09 Mart 2011 Çarşamba ~ 09 Mart 2011 Çarşamba 19.00

Yer: Goethe-İnstitut, Kütüphane

Ücret: Ücretsiz

Adres: Yeni Çarşı Cad. 32 34433 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 249 20 09 - 39

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 9, 2011 ~ Mar 9, 2011

8 Mart 2011 Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Avusturya ve Türkiye’den iki kadın yazar, Renate Welsh ve Müge İplikçi, kitaplarından bölümler okuyacaklar ve kadınların toplumdaki rolü üzerine tartışacaklar.

Renate Welsh 1969 yılından beri hem çocuk ve gençlik kitapları hem de yetişkinler için kitaplar yazdı. Bu kitaplar için aldığı çok sayıda ödülün yanı sıra birkaç kez üst üste Avusturya Çocuk Edebiyatı Devlet Ödülü, Viyana Şehri Çocuk ve Gençlik Kitapları Ödülü ve 1980 yılında Alman Gençlik Edebiyatı Ödülü’nün sahibi oldu. Renate Welsh 2008 yılında yayınlanan “Großmutters Schuhe” adlı romanından bölümler okuyacak. Yazar bu romanında gerçekçi ve sade bir dille, ölen anneannenin cenaze töreni için biraraya gelen bir ailenin portresini çiziyor.

Müge İplikçi Türkiye`de kadının toplumdaki konumunu ele aldığı öyküleriyle tanındı. Bugüne kadar beş öykü kitabı ve üç romanı yayımlandı. Eserleri çeşitli dillere çevrilen yazar, 1996’da Yaşar Nabi Nayır Gençlik Ödülü’nü aldı. Müge İplikçi, 1960-2000 yılları arasında iki büyük siyasal depremden etkilenen üç kadının hayat hikayesini anlattığı “Cemre” adlı romanından bölümler okuyacak.

Toplantının moderasyonunu, Goethe Enstitüsü edebiyat projeleri sorumlusu Fügen Uğur üstlenecek.

Almanca-Türkçe çeviri yapılacaktır.

Giriş serbesttir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT