“Kent ve Edebiyat Söyleşileri”nde:“İstanbul Romanlarında Azınlıkların Maceraları”

Tarihler: 18 Kasım 2009 Çarşamba ~ 18 Kasım 2009 Çarşamba 18:30

Yer: İtü Taşkışla Konferans Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: İTÜ Taşkışla (127 Nolu Konferans Salonu) İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 18, 2009 ~ Kas 18, 2009

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen “Kent ve Edebiyat Söyleşileri”, devam ediyor. Müze binasının restorasyona girmesi nedeniyle İTÜ Taşkışla’da düzenlenecek toplantıya, Yazar ve Araştırmacı Herkül Millas katılacak. Millas’ın “İstanbul Romanlarında Azınlıkların Maceraları: 1872-2003” konulu söyleşisi, 18 Kasım 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Herkül Millas’a göre, özellikle 1980’lere kadar, Türk romanlarının çoğunda olaylar İstanbul’da geçiyor. Bu romanların hemen hepsinde, günümüzde azınlık denilen kesime mensup kişiler görülüyor. Farklı dönemlerde yaşayan farklı dünya görüşüne sahip yazarlar, azınlıkları (örneğin Rumları) farklı algılıyor ve anlatıyor. Bu karakterlerin öyküsü, edebiyatçıların kimliğine ışık tutuyor. Romanlara bu açıdan bakmak, toplum içinde egemen olmuş etnik anlayışın anlaşılmasına yardımcı oluyor. Yazarlar arasındaki büyük farklar ve karakterlerin çeşitliliği, kent içinde var olan dinamikleri de gösteriyor.

OBM’de Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında, her ayın üçüncü çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen “Kent ve Edebiyat Söyleşileri”nde, Yazarını Doğuran Kentler konuşuluyor. Buluşmalarda yazarlar, doğduğu kentten yola çıkarak yazdığı kente, yazdığı kentten yola çıkarak okurun kentine bir yolculuk yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT