Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Muhalefet

Tarihler: 10 Haziran 2009 Çarşamba ~ 10 Haziran 2009 Çarşamba 10 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Cad. No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 10, 2009 ~ Haz 10, 2009
“Kentsel Dönüşüm ve Kentsel Muhalefet” Osmanlı Bankası Müzesi’nde ele alınıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamındaki “İstanbul Söyleşileri”nde, Haziran ayında Doç. Dr. Murat Cemal Yalçıntan’ı konuk edecek. Kentsel dönüşüm süreçlerine farklı motivasyonlarla karşı çıkan muhalefeti, kent hakkı kavramı ışığında anlatan “Kentsel Dönüşümü ve Kentsel Muhalefeti, Kent Hakları Üzerinden Düşünmek” başlıklı söyleşi, 10 Haziran 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek.

Doç. Dr. Yalçıntan’a göre, son yıllarda, özellikle metropoliten kentlerdeki kentsel dönüşüm süreçleri, makro düzeyde yaşanan ekonomik yeniden yapılanmanın, bir diğer deyişle kapitalizmin yeniden üretilmesinin mekânsal tezahürü olarak kabul edilmelidir. Sermayenin birikim rejimi değişmiş, kent toprakları rejimin önemli bir parçası haline gelmiş, kentsel dönüşüm de bu sürecin önemli araçlarından birisi olarak tanımlanmıştır. Diğer yandan, “insan için kent” sloganından beslenen “kent hakkı” kavramı üzerinden kentsel dönüşüm ve insan ilişkisi düşünüldüğünde, ciddi bir özne sorunu tespit edilir. Kentsel dönüşüm uygulamalarının, kullanıcı öznelerinden ziyade yeni kullanıcılar/yaşayanlar hedeflemesi ve ancak bu şekilde yeni birikim rejimine hizmet edebilmesi, kentsel dönüşümün yeni versiyonunu kabul edilemez hale getirir. Kentsel dönüşümün bu kabul edilemez hali karşısında giderek güçlenen bir muhalefet oluşmuştur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT