Kütahya’dan Dünyaya Çini ve Seramiğin Öyküsü

Tarihler: 10 Aralık 2011 Cumartesi ~ 10 Aralık 2011 Cumartesi 10:00

Yer: Pera Müzesi Oditoryumu

Ücret: Sempozyuma katılım ücretsizdir.

Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65, Tepebaşı Taksim İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 99 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 10, 2011 ~ Ara 10, 2011

Kütahya’dan Dünyaya Çini ve Seramiğin Öyküsü Sempozyumu Pera Müzesi’nde
10 Aralık 2011 Cumartesi
Pera Müzesi Oditoryumu

Pera Müzesi, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kütahya Çini ve Seramikleri Koleksiyon Sergisi kapsamında 10 Aralık 2011 Cumartesi günü saat 10:00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda Kütahya’dan Dünyaya Çini ve Seramiğin Öyküsü adlı bir sempozyum düzenliyor.

Kütahya Çini ve Seramikleri konusunda araştırma yapan, önemli yayınları ve araştırmaları ile tanınan akademisyenler ve koleksiyonerlerin konuşmacı olarak yer alacakları programda Kütahya’da üretilen çini ve seramiklerin özellikleri ve dönemleri, farklı üretimlerle karşılaştırmalar, arkeolojik kazılarda bulunan Kütahya üretimi seramikler ve yabancı müzelerdeki seramiklerden örneklerle farklı bakış açılarına yer verilecek.

Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu, Prof. Dr. Gönül Öney, Prof. Dr. Emel Geçkinli, Prof. Dr. Selçuk Erez, Doç. Dr. Sevinç Gök Gürhan, Araştırmacı Altan A. Marçelli ve Benaki Müzesi’nden Mina Moraitou’nun konuşmacı olarak katılacakları programda, Osmanlı Dönemi Kütahya Seramikleri’nin Karakterizasyonu; 18.yy.da Kütahya’da Üretim Çeşitliliği; İznik Olarak Tanıtılan Kütahya Seramikleri, Anadolu Çini ve Seramik Sanatında Tokat – Kütahya İlişkisi; Kütahya Çiniciliği’nin Az Bilinen (Karanlık) Dönemi; Benaki Müzesi’ndeki Osmanlı Seramikleri; İzmir Agora Kazıları’ndaki Kütahya Seramikleri başlıklı sunumlar yapılacaktır.

www.peramuzesi.org.tr
Pera Müzesi Oditoryumu
10 Aralık Cumartesi, 10:00
Sempozyuma katılım ücretsizdir.
Türkçe ve İngilizce simültane çeviri yapılacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT