Londra-İstanbul Mimarlık Değişim Programı

Tarihler: 02 Kasım 2009 Pazartesi ~ 03 Kasım 2009 Salı 2 Kasım Pazartesi İtü Taşkışla Kampüsü 17.30-19.00, 3 Kasım Salı Garajistanbul 10.25-18 arası

Yer: İTÜ Taş Kışla Kampüsü, Garajistanbul

Adres: İTÜ Taşkışla Kampüsü 109 numaralı salon Taksim, garajistanbul Yeni Çarşı Caddesi, Kaymakam Reşat Bey Sokağı, No: 11A, Galatasaray, İstanbul Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 2, 2009 ~ Kas 3, 2009
Garanti Galeri ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nden Londra-İstanbul Mimarlık Değişim Programı

Garanti Galeri (GG) ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nin yerel destekçisi olduğu “Londra-İstanbul Mimarlık Değişim Programı”, 2-3 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. The Architecture Foundation’ın (Londra) GG ve Arkitera’yı yerel ortaklar olarak belirlediği program, genç mimarların kavramsal ve pratik alanlarda yeni uluslararası ilişkiler kurmasını amaçlıyor. Etkinlikler, Londralı mimarların İstanbul`daki meslektaşlarıyla yapacakları buluşmayla başlıyor.

İstanbul`da bağımsız bir jüri tarafından önerilen mimarlık ofisleri arasından seçim yapan The Architecture Foundation, değişim programında İstanbul`da ağırlanacak Londra temsilcilerini, David Kohn Architects, Studio Weave ve 00:/ olarak belirledi. The Architecture Foundation; GG ve Arkitera’nın belirlediği kurulun adaylar arasından seçtiği Aslı Kıyak İngin, Boğaçhan Dündaralp (ddrlp) ve Nilüfer Kozikoğlu (Tuşpa NK) ise değişim programında İstanbul`u temsil edecek.

Program kapsamında İstanbul`dan seçilen mimarlık ofisleri tarafından karşılanacak Londra kökenli mimarlık ofisleri, 2 Kasım 2009 tarihinde, saat 17.00’de İ.T.Ü. Mimarlık Fakültesi, 109 numaralı konferans salonunda halka açık bir sunum gerçekleştirecek. Mimarların projelerini ve yapıtlarını anlatan sunumu, Pelin Derviş (GG) ve Ömer Kanıpak (Arkitera) tarafından yürütülecek bir panel takip edecek. Panelde, Londra`daki mimarlık ofislerinin uygulamaları ve çalışma prensipleri tartışılacak.

Mimarlar ayrıca, 3 Kasım 2009`da garajistanbul`da yapılacak ikinci panele izleyici olarak katılacak. Saat 10:45’te gerçekleştirilecek panelde Aslı Kıyak İngin, Boğaçhan Dündaralp (ddrlp) ve Nilüfer Kozikoğlu (Tuşpa NK) zorlukları ve fırsatları üzerinden İstanbul’da mimarlık yapma pratiğini tartışacak, 2010 yılının Mart ayı içinde Londra`da meslektaşları tarafından karşılanacak olan İstanbullu mimarlar, The Architecture Foundation tarafından ağırlanacak ve benzer bir programla çalışmalarını Londra`daki mimarlık camiasına anlatacak, çeşitli atölye çalışmalarına ve panellere katılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT