Metropoller: Buluşma ve Ayrışma Mekanları

Tarihler: 18 Eylül 2009 Cuma ~ 15 Ekim 2009 Perşembe

Yer: İstanbul Üniversitesi

Adres: Beyazıt - İstanbul Beyazıt İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2009 ~ Eki 15, 2009
Metropoller: Buluşma ve Ayrışma Mekanları
Okuma

8 Ekim 2009`a kadar kayıt yaptırılması rica olunur: diehl@istanbul.goethe.org
Gesellschaft für Interkulturelle Germanistik adına İstanbul Üniversitesi Germanistik Bölümü
Goethe-Institut Istanbul ve DAAD işbirliğiyle

“Metropoller: Buluşma ve Ayrışma Mekanları” adlı uluslararası kongre kapsamında (11.10. - 15.10.2009), Yade Kara, Mario Levi ve Petros Markaris yapıtlarından bölümler okuyacaklar.

Kongrede, gittikçe birer megapole dönüşen metropollerin (günümüzde bütün dünyayı etkisi altına alan küreselleşme ve göç olgularının da ışığı altında) insan ilişkileri açısından ne tür olanaklar sunduğu sorusu yazınbilimsel, dilbilimsel ve kültürbilimsel açıdan irdelenecek.

Yadé Kara
Yadé Kara 1965 yılında Çayırlı’da (Türkiye) doğdu. İngiliz ve Alman Dili ve Edebiyatı okudu. Oyuncu, öğretmen, yönetici ve gazeteci olarak Berlin, Londra, İstanbul ve Hongkong’da çalıştı. Halen Berlin’de yaşamaktadır.

Mario Levi
Mario Levi 1957’de İstanbul’da doğdu. Fransız dili ve edebiyatı eğitimi gördü. Şalom, Cumhuriyet, Stüdyo İmge, Milliyet Sanat, Gösteri, Argos, Gergedan, Varlık gibi yayın organlarına yazılar yazdı. İlk kitabı Jacques Brel; Bir Yalnız Adam 1986’da yayımlandı. Diğer eserleri: Madam Floridis Dönmeyebilir (1991), En Güzel Aşk Hikâyemiz (1992), İstanbul Bir Masaldı (1999, 2000 Yunus Nadi Roman Ödülü), Lunapark Kapandı (2005) ve Karanlık Çökerken Neredeydiniz (2009).

Mario Levi, yazarlığın yanı sıra, Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı gibi işler de yapmıştır. Halen Yeditepe Üniversitesi’nde ders vermeye devam etmektedir. Ayrıca yazı atölyelerinde, bu yola gönül vermiş insanlara Yazı Yaratımı dersleri de vermektedir.

Petros Markaris
Petros Markaris 1 Ocak 1937’de İstanbul’da doğdu. Babası onu iktisat öğrenimi için Viyana’ya gönderdi. Evinden uzakta Markaris kendi istediği şeyi yaptı ve yazmaya başladı. Petros Markaris tiyatro oyunları yazarı, çok sevilen bir Yunan televizyon dizisinin yaratıcısı, film yönetmeni Theo Angelopoulos’un (Arıcı, Ulis’in Bakışı) senaryo yazarlarından biri, ayrıca Brecht ve Goethe gibi birçok Alman yazarının çevirmenidir. Son olarak Faust I ve II’yi şiir olarak Yunanca’ya çevirmiştir. Polisiye romanlarındaki komiser Kostas Haritos sık sık Wallander, Montalbano ve Brunetti ile birlikte anılır. Kitapları 14 dilde yayınlanmıştır. Petros Markaris yaşamını Atina’da sürdürmektedir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT