OBM’de Bizans Tarihi ve Arkeolojisi Söyleşileri

Tarihler: 26 Mayıs 2010 Çarşamba ~ 26 Mayıs 2010 Çarşamba 26 Mayıs Saat: 18.30

Yer: İTÜ Taşkışla Binası

Ücret: Ücretsizdir.

Adres: İTÜ Taşkışla Binası, 127 nolu konferans salonu, Maçka İstanbul Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212 233 22 38 - 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 26, 2010 ~ May 26, 2010

OBM’de Bizans Tarihi ve Arkeolojisi Söyleşileri: “Rum İlinde Bizans Kimliğinin Değişimi (13. - 15. Yüzyıllar)”

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlediği “Bizans Tarihi ve Arkeolojisi Söyleşileri”, Dr. Buket Kitapçı Bayrı’nın “Rum İlinde Bizans Kimliğinin Değişimi (13. - 15. Yüzyıllar)” başlıklı konuşmasıyla sürüyor. 26 Mayıs 2010 Çarşamba günü saat 18:30’da İTÜ Taşkışla binasındaki söyleşide, 1261 - 1453 yılları arasında Müslüman kaynaklarca Rum toprakları olarak adlandırılan eski Bizans topraklarında yaşamını sürdüren Bizanslıların kimlik değişimi ele alınacak.

Bayrı’ya göre; Anadolu ve Balkanlarda 11. ve 15. yüzyıllar arasında yaşanan politik, sosyal ve kültürel değişim, ortaçağ Akdeniz havzasında yaşanan önemli değişimlerin sonuncusu kabul edilir. Söz konusu dönemde Türk-Müslüman göçlerini izleyen akınlar, yağmalar, fetihler, kolonizasyon ve tekrar yapılanma süreçlerinde, Bizanslıların grup kimliğini belirleyen fiziksel ve sembolik alanların sınırları aşılmış; esaret, ihtida, taraf değiştirme gibi sebeplerle grupları giderek daralmıştır. Bu küçülmenin Bizans kimliği üzerindeki etkisini anlamak için Bizans şehitlik hikayelerini inceleyen Bayrı, konuşmasında, araştırmasının sonuçlarını anlatacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT