santralistanbul`da konferans: BİZİM CHE

Tarihler: 26 Aralık 2008 Cuma ~ 26 Aralık 2008 Cuma 26 Aralık 2008, Cuma

Yer: santralistanbul

Adres: santralistanbul, Enerji Müzesi Sinema/Seminer Salonu Eyüp İstanbul

Telefon: 0212 444 0 428

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 26, 2008 ~ Ara 26, 2008
santralistanbul’da konferans “BİZİM CHE”
GUERRILLERO HEROICO’NUN TÜRKİYE’DEKİ DÖNÜŞÜMÜ

santralistanbul, Ekim ayında açılan “Korda’nın Objektifinden Che: Bir Portrenin Devrimle Başlayıp İkonla Biten Öyküsü” başlıklı sergi kapsamında, Fahri Aral, Yılmaz Aysan ve Bülent Somay’ın katılımlarıyla bir konferans düzenliyor.
“Bizim Che”: Guerrillero Heroico’nun Türkiye’deki Dönüşümü başlıklı konferans, 26 Aralık Cuma günü Enerji Müzesi’nde gerçekleşecek.
“Korda’nın Objektifinden Che: Bir Portrenin Devrimle Başlayan İkonla Biten Öyküsü” sergisi kapsamında Alberto Korda Diaz’ın 1960’ta çektiği Guerrillero Heroico (Kahraman Gerilla) fotoğrafının Türkiye’deki dönüşümü siyasal, sosyolojik ve görsel açıdan tartışılacak. 68 hareketi içinde bulunmuş kişilerden, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları yöneticisi Fahri Aral, yakın zamanda ‘68 Afişleri. ODTÜ Devrimci Afiş Atölyesinin Öyküsü isimli araştırma kitabı yayımlanan Yılmaz Aysan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi Bülent Somay 1960’lı yıllardan başlayarak imajın geçirdiği dönüşümü, Che’nin 68 kuşağı üzerindeki etkisini, Türkiye’de Che’nin düşüncesinin ve imgesinin bugüne yansımaları üzerine konuşacaklar. Konferans öncesinde Korda’nın sergiye konu olan fotoğrafını, 1960’larda Türkiye’de yapmış oldukları yayıncılıkta erken tarihli olarak kullanan Ant Yayınları’nın kurucuları Doğan Özgüden ve İnci Tuğsavul Özgüden ile Brüksel’de yapılan video-röportaj da gösterilecek.

Tarih: 26 Aralık 2008, Cuma
Saat: 16.00-18.00
Yer: santralistanbul, Enerji Müzesi Sinema/Seminer Salonu
İletişim Merkezi: 0212 444 0 428


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT