Sermet Çifter Salonu’nda Sait Maden Söyleşisi

Tarihler: 15 Ocak 2010 Cuma ~ 15 Ocak 2010 Cuma 18.30

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu

Adres: İstiklal Cad. No: 161 Beyoğlu, İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 15, 2010 ~ Oca 15, 2010

Şair, çevirmen, ressam, grafik tasarımcı ve yayıncı Sait Maden, Sermet Çifter Salonu’nda açılan “Bir Usta Bir Dünya: Sait Maden” sergisi dolayısıyla aynı başlıklı söyleşiye konuk oluyor. 15 Ocak Cuma günü saat 18.30 başlayacak sergi, Sermet Çifter Salonu’nda gerçekleşecek.

Ömer Durmaz’ın moderatörlüğünde Sait Maden’in katılımıyla gerçekleşecek söyleşide Türk grafik sanatının bu büyük ustasıyla şiirleri, çevirileri, yarattığı yüzlerce logo, amblem, afiş, yazı karakterleri ile sekiz binden fazla kitap ve dergi kapağı ve yayın serüveni konuşulacak.

Sait Maden, elli yıldan fazla bir zamandan beri grafik tasarım, resim, şiir, çeviri gibi değişik alanlarda benzersiz bir verimlilik ve yetkinlikle yapıtlar üretiyor. Sanatçı, tasarladığı sekiz bin dolayında kitap ve dergi kapağıyla belki de bir dünya rekoruna sahip. Daha 13 yaşında şiirler yazmaya başlayan sanatçı, o yaşlarda aruz ölçüsünü bilen, 16’sında kendi kendine Fransızca ve Osmanlıca öğrenmeye, 18’inde ünlü Fransız şairlerinden çeviriler yapmaya başlayan, Baudelaire’den uyarladığı bir çeviriyle 1950’de Varlık dergisinin açtığı çeviri yarışmasını kazanan, Lorca’yı anadilinden çevirebilmek için İspanyolca öğrenen bir şair ve çevirmen.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT