‘Sevda Üstüne’ Dizeler İş Sanat’ta

Tarihler: 17 Ocak 2011 Pazartesi ~ 17 Ocak 2011 Pazartesi 20:00

Yer: İş Sanat

Ücret: Ücretsiz

Adres: İş Kuleleri 34330 Levent Levent İstanbul

Telefon: 0212 316 10 83

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 17, 2011 ~ Oca 17, 2011

Bir İş Sanat klasiği haline gelen şiir dinletilerinin Ocak ayındaki konuğu ressam, yazar ve şair olarak sanat hayatımızı dört bir yandan saran Bedri Rahmi Eyüboğlu olacak. “İnsan Dediğin Derya Misali” başlıklı dinletide, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun atölyesini imleyen bir atmosferde, şairin tematik bir bütünlük gözetilerek seçilen şiirleri müzik eşliğinde sunulacak.

Halk şiirinin biçim özelliklerinden yararlanarak kendine özgü bir söyleyiş geliştiren Bedri Rahmi Eyüboğlu, toplumsal sorunları yansıtan, coşkulu ve yaşama sevinciyle dolu şiirleriyle resim sanatındaki yüksek algı gücünü dizelere taşıyan bir sanatçı…

Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Eyüboğlu’na saygı duruşu niteliğindeki dinletide şairin şiirlerini tiyatro sanatçıları Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar ve Hakan Gerçek seslendirecek. Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mehmet Birkiye tarafından sahneye uyarlanan dinleti, Zafer Erdaş’ın bağlaması ve türküleriyle renklenecek.

Bedri Rahmi Eyüboğlu şiirlerinin yankılanacağı “İnsan Dediğin Derya Misali” adlı dinleti 17 Ocak Pazartesi akşamı saat 20.00’de İş Sanat sahnesinde olacak. Dinleti ücretsiz.

“… İnsan dediğin derya misali
Üstünde milyonlarca dalga
İçinde kıyametler kopmalı
İnsan dediğin derya misali
Uçsuz bucaksız olmalı.”

BEDRİ RAHMİ EYÜBOĞLU ŞİİRLERİ
“İnsan Dediğin Derya Misali”

Atilla Birkiye hazırlayan
Serdar Yalçın müzik yönetmeni
Mehmet Birkiye sahneye uygulayan
Tilbe Saran, Metin Belgin, Bülent Emin Yarar, Hakan Gerçek şiirleri seslendirenler
Zafer Erdaş bağlama ve türküler

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT