Türkan Şoray, Selim İleri ve Zülfü Livaneli, Yaşar Kemal’i Anlatıyor

Tarihler: 27 Eylül 2010 Pazartesi ~ 27 Eylül 2010 Pazartesi 18.30

Yer: Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu

Adres: İstiklal Caddesi No: 161-161A 34433, Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 47 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 27, 2010 ~ Eyl 27, 2010

Yapı Kredi Sermet Çifter Salonu, Yaşar Kemal fotoğraflarından oluşan Al Gözüm Seyreyle sergisi kapsamında Türkan Şoray, Selim İleri ve Zülfü Livaneli’yi ağırlıyor. 27 Eylül Pazartesi günü saat 18.30’da başlayacak “Bizim Gözümüzden Yaşar Kemal” başlıklı söyleşide konuşmacılar, yakın dostları Yaşar Kemal’i anlatacaklar.

Sermet Çifter Salonu’nda 17 Ekim 2010 tarihine kadar ziyaret edilebilecek “Al Gözüm Seyreyle” / Güneş Karabuda’nın Yaşar Kemal Fotoğrafları: 1956-2010” başlıklı sergide, Güneş Karabuda`nın 1956 yılından başlayarak çektiği Yaşar Kemal fotoğrafları yer alıyor.

Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda’nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz sergide, Yaşar Kemal’in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu, Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Sergide, Güneş Karabuda’nın fotoğraflarına Yaşar Kemal’in metinleri eşlik ediyor.

Sergide ayrıca Güneş Karabuda’nın çektiği 1975 tarihli “Yaşar Kemal Belgeseli” de yer alıyor. Belgesel, yazarın yaşam öyküsünü, İstanbul’daki yaşamını ve yıllar sonra romanlarının Çukurovası’na ve doğduğu köy olan Hemite’ye dönüşünü anlatıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT