Uluslararası Osmanlı Dans Kültürü Kongresi

Tarihler: 24 Kasım 2011 Perşembe ~ 27 Kasım 2011 Pazar

Yer: Kadir Has Üniversitesi

Adres: Kadir Has Center Mehmetcik Sok. No:1 34590 Bahçelievler İstanbul Bahçelievler İstanbul

Telefon: 0212 441 47 24

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 24, 2011 ~ Kas 27, 2011

UNESCO Uluslararası Dans Konseyi CID-UNESCO İstanbul Beyoğlu Şubesi tarafından, 24-27 Kasım 2011 tarihlerinde “Uluslararası Osmanlı Dans Kültürü Kongresi” yurt dışından ve Türkiye genelinden akademisyen ve eğitmenlerin katılımı ile İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenecektir. Kongre kapsamında, sunum ve bildirilerden oluşan sempozyumlara ve uygulamaya yönelik atölye çalışmalarına yer verilecektir.

Bu kongre, UNESCO “Görünmeyen Kültürel Mirasın Korunması” ve “Kültürler arası Yakınlaşma” projeleri çerçevesinde UNESCO Uluslararası Dans Konseyi (Conseil International de la Danse) CID – UNESCO tarafından aşağıda belirtilen amaçlara yönelik olarak düzenlenmektedir.

Osmanlı İmparatorluğu döneminde, imparatorluk sınırlarında yaşamış olan farklı milletlerin dans kültürleri ile ilgili uzman ve profesyonellerin bir araya gelmesini sağlamak;

Dans, müzik, tarih, sanat tarihi, felsefe ve diğer disiplinlerden araştırmacıların, araştırma verilerini ve yaklaşımlarını, uluslararası bir platformda paylaşmalarını sağlamak, akademik olarak geçerliliği kanıtlanmış teori ve bilgileri bir çatı altında toplamak;

Döneme ait, eğlence, performans, sosyal veya rituel niteliği taşıyan dans formları ile ilgili, özüne sadık uygulamalarının, uzman eğitmen ve araştırmacılar tarafından canlandırılması ve sunulmasını sağlamak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT